Groeibriljant Goossens: ‘NEC gaat play-offs zeker halen’

Na afloop van de wedstrijd tussen NEC en FC Twente (1-1) waren de meeste ogen gericht op John Goossens. De middenvelder van NEC luisterde zijn basisdebuut op met een schitterende gelijkmaker in de slotfase. Het ziedende schot van de 20-jarige linkspoot verdween achter doelman Nikolai Michailov in de kruising. "Zo’n doelpunt is lekkerder dan een intikker", straalde Goossens in de catacomben van de Goffert. "Ik ben een speler die altijd op zoek is naar het doel en schiet vaak van zulke afstanden. Deze treffer was heerlijk, al had ik liever de winnende gemaakt."

Saillant detail is dat FC Twente een paar maanden geleden de beste papieren leek te hebben om Goossens over te nemen van Ajax. De tukkers werden echter afgetroefd door NEC, dat de 20-jarige jeugdinternational tot medio 2012 vastlegde. In Amsterdam was de geboren Heemsteder tot de winterstop aanvoerder van Jong Ajax. In de zomer van 2007 klopte Goossens op de deur van de hoofdmacht van Ajax, toen trainer Henk ten Cate hem in de voorbereiding bij de A-selectie haalde. Tot een doorbraak in de Amsterdam ArenA kwam het echter nooit. Afgelopen vrijdag bewees de trefzekere Goossens zijn voormalige werkgever wel een goede dienst, aangezien Ajax en FC Twente om een startbewijs voor de voorronde van de Champions League strijden.

Met NEC knokt Goossens voor een eindklassering in de top 9, wat hoogstwaarschijnlijk volstaat voor deelname aan de play-offs voor een UEFA Cupticket. Na zijn overstap is hij zijn Amsterdamse bluf niet kwijtgeraakt. "NEC gaat de play-offs zeker halen. Zaterdag spelen we tegen De Graafschap, dan pakken we gewoon drie punten", zei de zelfverzekerde Goossens, die anderhalve week geleden met het Nederlands beloftenelftal van zijn huidige club won (2-0). In dat oefenduel pikte hij ook al een doelpuntje mee. "Ik wil elke wedstrijd winnen. Of dat met of tegen NEC is, maakt mij niets uit."

Begin februari kwam Goossens als invaller tegen FC Groningen voor het eerst uit in de eredivisie. Daarna moest hij nog twee maanden geduld hebben voordat hij van trainer Mario Been in de basis mocht debuteren. "Die basisplaats heb ik tijdens de trainingen afgedwongen. Je bepaalt zelf wanneer je een kans krijgt. De 90 minuten tegen FC Twente waren slopend. Ik moet nog leren het spel te temporiseren. Als ik meer wedstrijden speel, komt dat vanzelf wel."

Goossens gaf aan dat hij erg heeft moeten wennen in Nijmegen. "Het gaat er hier veel gemoedelijker aan toe dan in Amsterdam. De aanloop naar een wedstrijd is bij NEC heel ontspannen, terwijl ik juist iemand ben die veel druk gewend was. Daar heb ik mijn weg in moeten vinden." Dat Been na dit seizoen naar Feyenoord vertrekt, ziet Goossens niet als een probleem. "Er zijn meer goede trainers in Nederland, toch?"

Ondanks dat NEC al vijf competitiewedstrijden op rij niet wist te winnen, ziet Goossens het competitieslot met veel vertrouwen tegemoet; "We zitten in een mindere periode, maar vechten wel als team. Die instelling moet op een gegeven moment weer punten opleveren. Bovendien hebben we toch een punt gepakt tegen de nummer twee van de eredivisie, dat is niet slecht. Deze lijn – van de tweede helft tegen FC Twente -moeten we de rest van het seizoen doortrekken."

Bron: Telegraaf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.