Groenendijk “Ik ben realist”

Groenendijk vindt NEC ‘ een mooie club’
TrainerWillem II had een oriënterend gesprek met delegatie van NEC.

Omdat Alfons Groenen­dijk zaterdagavond van de ene naar de andere camera werd ge­sleept, had hij zijn jas even op grond gelegd in de catacomben van het Goffertstadion. En bij het derde interview ontdekte de trai­ner vanWillem II plots dat het kle­dingstuk was verdwenen.

„Die jas heb je zeker per ongeluk in de kleedkamer van NEC opge­hangen”, grapte Frank Demouge. Want Groenendijk werd na afloop van NEC – Willem II bestookt met vragen, nadat zaterdag in deze krant gestaan had dat de trainer kandidaat was om Mario Been op te volgen bij de Nijmegenaren.

„Ik ga er niet om liegen. Ik heb een leuk oriënterend gesprek ge­had. Maar NEC heeft ook met an­dere coaches gesproken. Ze gaan niet over een nacht ijs. Ik loop niet op de zaken vooruit, maar natuur­lijk is er voor mij een toekomst na Willem II.” Het verleden gaf hem een warm gevoel bij NEC. „ Als voetballer vond ik het altijd leuk om hier te spelen. NEC is toch een mooie club. Echt een met traditie.”

Maar hoe zou hij zichzelf dan type­ren. „Poeh. Moet ik nou roepen dat ik dominant en attractief ga voetballen. Ik ben realist. Dat wil­de ik vandaag ook. Laten we eer­lijk zijn. Met dat ene punt mogen we tevreden zijn.”
En die jas. Die hing in de kleedka­mer vanWillem II. Nog wel.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.