Groenendijk kiest voor zijn gevoel

Leidenaar verlengt contract bijWillem II met twee seizoenen.

Alfons Groenendijk blijft ook na dit seizoen de hoofd­coach van Willem II. De 44- jarige Leidenaar verlengde gisteren zijn contract met twee jaar. NEC ging er tot dinsdagavond laat van uit dat Groenendijk in Nijme­gen de opvolger van Mario Been zou worden, maar zaakwaarnemer Karel Jansen annuleerde de ver­volgafspraak die voor gisteren ge­pland stond. De directie van NEC reageerde hevig ontstemd omdat Groenendijk zijn jawoord al gege­ven zou hebben.

Op zijn beurt reageerde Groenen­dijk zaterdag gepikeerd toen hij las dat zijn gesprek met NEC was uit­gelekt. Karel Jansen: „Het uitlek­ken heeft bij Willem II een bewe­ging in gang gezet. Vanuit alle gele­dingen werd een beroep op Groe­nendijk gedaan om te blijven.”

Groenendijk zegt zelf het volgen­de in een persbericht: ‘Mijn woord heb ik niet gegeven aan NEC, wel heb ik gezegd dat mijn komst een reële mogelijkheid was. De afgelo­pen dagen heb ik echter zoveel sig­nalen gehad, dat ik sterk ben gaan twijfelen en tenslotte ben ik op mijn gevoel afgegaan’.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.