Groesbeek likt zijn wonden

Niet een paar, maar zeker enige tientallen gewonden zouden er zijn na de gewelddadig­heden op het veld van voetbalclub De Treffers in Groesbeek zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd NEC – Germinal Beerschot. Zo lieten ooggetuigen van de ongeregeldhe­den, veroorzaakt door Belgische ‘supporters’, gisteren weten.

„Ik zag veel bebloede en gewonde toeschouwers”, zegt een van de ooggetuigen, een vooraanstaand lid van De Treffers die vanwege mogelijke represailles liever niet bij naam genoemd wil worden. „ Het waren niet een paar gewonden, maar zeker vijftig. Ik zag veel men­sen naar hun auto terughinken. Die hebben zich niet gemeld, maar zijn waarschijnlijk alleen naar de huisarts geweest. Die Belgische sup­porters kwamen zwaar gedrogeerd en dronken het veld op. En vielen iedereen aan, NEC-fan of niet. Man of vrouw, jong of oud, ieder­een liep gevaar. Ze gaven vooral veel kopstoten.”

Bij de ooggetuige overheerst het ongeloof dat er nauwelijks politie op het sportpark aanwezig was. „De paar agenten die er waren, zochten zelf een veilig heenko­men. Dankzij de meteen optreden­de stewards en de stadionspeaker, die veel kinderen in zijn hokje in veiligheid bracht, werden de toe­schouwers toch beschermd. De po­litie had kunnen weten dat het mis zou lopen. Die is zaterdag vooraf al door verscheidene Groesbekers te­lefonisch gewaarschuwd.”

De veldslag die de ooggetuigen hebben aanschouwd, heeft diepe indruk op ze gemaakt. „Ik zag een oudere man zeven vuistslagen krij­gen en daarna een kopstoot van die Belgen. En weet je wat het vreemdste is? Dat tuig werd door de politie netjes terug naar de grens begeleid, in plaats van naar een politiebureau om uit te zoeken wie schuldig was.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.