Hele uitgaanswijk St. Pauli wordt verzamelplaats in Hamburg

NEC is erin geslaagd om toch nog een verzamelplaats in Hamburg te vinden voor de supporters, zo meldt De Gelderlander vandaag.

Wat vele supporters eigenlijk al van plan waren, namelijk de hele uitgaanswijk St. Pauli te gebruiken als verzamelplaats, is nu ook door NEC als alternatief gekozen in Hamburg. St. Pauli wordt dus de plek waar de dik 4.000 NEC-fans zich over twee weken verzamelen op de middag voor de wedstrijd tegen HSV. „ Je hebt daar ontzettend veel kroegen”, zegt Jan Bluijssen „Die wijk is ingericht op gro­te groepen bezoekers.”

Bekendste straat: de roemruchte Reeperbahn. Aanvankelijk was het dus de bedoeling om in de ook in de wijk St. Pauli gelegen Spielbudenplatz een Nijmeegs feest te organiseren, met eigen ar­tiesten. Maar dat zagen de kroegei­genaren niet zitten. Volgens NEC zijn ze kopschuw geworden na re­cente rellen met Ajax-fans.

„We hebben naar nieuw plein ge­zocht, maar dat is niet gelukt”, al­dus Bluijssen. „Vandaar dat we nu, ook op aanraden van de Hamburg­se politie, de gehele wijk St. Pauli uitroepen tot fanzone. Helaas is het nu niet mogelijk om een Nij­meegs programma te organiseren.”

De Trouwe Honden verwachten overigens dat dit programma vanzelf wel vorm krijgt door de supporters zelf. Wij zullen ook nog met een reisgids komen voor Hamburg met daarin o.a. de leukste kroegen in St. Pauli.

Er zijn overigens nog zo’n drie­honderd kaarten voor HSV- NEC beschikbaar!

Bron: De Gelderlander


De Herbertstrasse in St. Pauli

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.