Helmond Sport pakt verdiend punt tegen Jong NEC

Ontsnapte de hoofd­macht van NEC afgelopen zondag nog aan een nederlaag door in de ultieme slotfase nog twee keer te scoren tegen Vitesse, gisteren over­kwam Jong NEC het tegenoverge­stelde tegen de beloften van Hel­mond Sport. Twee minuten voor tijd lieten de Nijmegenaren een 2-1 voorsprong glippen en eindig­de het duel ook hier in 2-2.

„ Het leek wel of ze kampioen wa­ren geworden, maar Helmond Sport verdiende het punt wel, hoor. Ze speelden heel gedreven. Knokten voor elke meter”, zei Wim Rip. De coach van Jong NEC had met Patrick Pothuizen, Bram Nuytinck en Mitchell Burgzorg nog maar drie spelers uit de selectie van Dwight Lodeweges tot zijn be­schikking, maar zag zijn ploeg al wel na twee minuten op voor­sprong komen door een doelpunt van Shanon Carmelia, die een voorzet van Sherwin Grot verzil­verde. Voor de jonge Antilliaan was het zijn eerste competitiedoel­punt.

Direct na rust liet Nuytinck zich op de eigen achterlijn verrassen door de kleinste man bij Helmond Sport en veroorzaakte prompt een strafschop die onberispelijk benut werd: 1-1. Toen even later Bastian Weizer – de Duitser speelde op de positie van RutgerWorm uit een voorzet van Sebastiaan Goderie NEC op 2- 1 zette, verzuimden Grot en Shapoul Ali de wedstrijd voortijdig te beslissen. Dat werd de ploeg noodlottig, want vlak voor tijd sloeg Helmond Sport toe. Vanaf de rand van het strafschop­gebied scoorden de Brabanders met een bekeken schuiver.

„Maandag spelen we voor de be­ker tegen Vitesse. Dat wordt echt een duel van Jong tegen Jong. Want het eerste van Vitesse speelt dinsdags tegen TOP Oss en wij moeten naar Eindhoven. Dat wordt mooi”, wist Rip.