Het kan verkeren…

…zei Bredero ooit. Hij zal niet direct de uitslagen van NEC als uitgangspunt hebben genomen, maar het had prima als voorbeeld kunnen dienen.

Momenteel bevinden we ons in een moeizaam gevecht in de onderste regionen en rest ons een loodzwaar programma tot aan de winterstop. Geen prettige periode voor de NEC supporter en dus vlucht je al snel weg in herinneringen. Vandaag precies een jaar geleden zag de wereld er namelijk helemaal anders uit want op 3 december 2008 behaalde NEC misschien wel het grootste succes in de clubgeschiedenis, de winst in Moskou. Een bizarre ontknoping in de slotfase in een wereldstad waar zelden eerder Nederlandse clubs wonnen. Ook de hoofdrolspelers vergaat het dit jaar minder trouwens. Van Beukering zit geblesseerd in Doetinchem, Collins John balt voor straf in het tweede van Roeselaere en onze eigen Lasse Schöne revalideert in Zeist.

Overigens zaten we weer een jaar eerder, 2007 dus, in een vergelijkbaar schuitje als vandaag de dag. Ook de andere kant op kan het snel gaan, dus we houden maar vast aan de gedachte dat 3 december 2010 er weer heel anders uit gaat zien.

Voor wie nog even wil wegzwijmelen, hier wat linkjes:

Wedstrijdverslag

Video’s

Rondjes om

Nog meer foto’s en video’s

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.