Hoe zit dat ook alweer met die play offs? + update

Dat we onszelf geen goede dienst hebben bewezen door de kansen tegen Willem II niet te benutten was duidelijk, maar uitgeschakeld voor de play offs zijn we nog allerminst. In principe spelen de nummers 5 t/m 8 een play off om de laatste Uefa Cup (voorronde) plek, maar het moet raar lopen wil de nummer 9 niet ook in aanmerking komen. Met Twente, Heerenveen en NAC in de halve finale van de beker is het zeer waarschijnlijk dat alles een plaatsje opschuift. In dat opzicht zou Volendam trouwens flink roet in het eten kunnen gooien.

De stand van zaken met nog 6 wedstrijden te spelen is als volgt:

6

FC Groningen 28 – 43 +14 

7

NAC Breda 28 – 42 –  2

8

FC Utrecht 28 – 39 + 4

9

NEC 28 – 37 + 2

10

Feyenoord 28 – 35 + 4

11

Vitesse 28 – 30 -13 

Zo op het eerste gezicht lijkt het onwaarschijnlijk dat FC Groningen en NAC nog uit het linkerrijtje gaan vallen en Vitesse zich nog in strijd gaat mengen, hetgeen zou betekenen dat het tussen Utrecht, NEC en Feyenoord gaat om de laatste twee (en met veel pech één) plekken in de play offs. Wij hebben daarbij het voordeel dat we van de laatste 6 wedstrijden er nog 4 thuis spelen, NAC heeft er nog steeds 2 thuis.

De resterende programma’s van alle kandidaten:

FC Groningen:
Thuis: Vitesse, Willem II, NAC
Uit: Utrecht, Graafschap, Volendam

NAC Breda:
Thuis: AZ, Graafschap
Uit: Willem II, Heracles, NEC, Groningen

FC Utrecht:
Thuis: Groningen, Heerenveen, Feyenoord
Uit: PSV, Vitesse, Heracles

NEC:
Thuis: Twente, Roda, NAC, Sparta
Uit: Graafschap, PSV

Feyenoord:
Thuis: Heracles, Twente, Roda
Uit: Volendam, Den Haag, Utrecht

Vitesse:
Thuis: Graafschap, Utrecht, Heracles
Uit: Groningen, AZ, Den Haag

UPDATE:
Gezien de reacties hieronder is er wat onduidelijkheid over wat de winnaar van de play offs te wachten staat. Wij hebben het even uitgezocht. De Uefa Cup zal volgend jaar omgetoverd worden tot een UEFA Europa League. Hieraan zullen slechts 48 teams deelnemen, hetgeen betekent dat de voorronden aanzienlijk uitgebreid zullen worden. In totaal zijn er vier voorronden, alleen de bekerwinnaar en de nummer 3 van de competitie stromen in de vierde ronde in. De nummer vier van de competitie stroomt in de derde ronde in, terwijl de winnaar van de play offs zich al in de tweede ronde mag melden!! De speeldata voor deze tweede voorronde zijn 16 en 23 juli, hetgeen betekent dat de winnaar van de play offs een erg korte vakantie zal hebben.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.