HSV blaast Europees sprookje NEC uit

Return in Hamburg wordt een formaliteit na 0-3 in De Goffert. 

Het Europese avontuur van NEC zit erop. De ploeg van Mario Been steeg dit seizoen in de UEFA Cup een paar keer boven zichzelf uit, maar Hamburger SV blies het sprookje gisteravond hard­handig uit: 0-3. De nederlaag kan nog een extra bitter staartje krijgen. Halverwege de tweede helft werd scheidsrech­ter Ceferin aan het hoofd geraakt door een muntje dat van de tribu­nes was gegooid. De Sloveen moest zich aan de zijlijn laten be­handelen aan een wondje aan de slaap.

NEC leverde dit seizoen een paar geweldige prestaties tegen interna­tionaal gerenommeerde tegenstan­ders. Maar net als eind november, toen het Engelse Tottenham Hot­spur in De Goffert op bezoek kwam, kwamen de Nijmegenaren er ook gisteren niet aan te pas. HSV was technisch beter, slimmer maar bovenal fysiek sterker. Het Hamburgse vreemdelingenle­gioen, alleen doelman Rost, Jan­sen en Trochowski beschikken over een Duits paspoort, had de wedstrijd van het eerste tot het laatste fluitsignaal onder controle. Met een kloof van drie doelpun­ten hoeft trainer Martin Jol zich geen zorgen te maken voor de re­turn, volgende week. Voor NEC wordt het een toeristisch tripje naar Noord- Duitsland. „ Jetzt kön­nen wir alle nach der Reeperbahn”,
schertste Mario Been.

De NEC- trainer legde het hoofd deemoedig in de schoot. „ Je kon het al zien toen we voor de wed­strijd in de catacomben stonden. Het was David tegen Goliath”, zei de NEC- trainer, doelend op het verschil in postuur tussen de HSV- spelers en zijn eigen pupil­len. „Ik denk dat ik er volgende week maar veertien opstel.”

Omdat het UEFA Cup- toernooi voor HSV niet de hoogste priori­teit heeft, begonnen de Duitsers rustig aan het duel. Toch kwam de thuisclub nauwelijks in de buurt van Frank Rost. De routinier in het Hamburgse doel hoefde geen enkele redding te verrichten. Zijn tegenvoeter Gábor Babos had het beduidend drukker.

In de slotfase van de eerste helft, juist in een fase waarin NEC iets meer grip op de wedstrijd leek te krijgen, sloegen de bezoekers kort na elkaar tweemaal toe. In de 41e minuut kreeg HSV een vrije trap op de punt van de Nijmeegse zes­tien na een ongelukkige handsbal van Milano Koenders. Piotr Trochowski schoot de bal langs de muur, Babos verloor het zicht op de bal doordat HSV- spits Mladen Petric voor hem opdook. Dat de Kroaat daarbij hinderlijk buiten­spel stond, ontging het Sloveense arbitrale trio: 0- 1.

Vier minuten later viel de deur naar verdere Europese glorie voor NEC keihard in het slot. Opnieuw na een dode spelsituatie. Een wan­hoopsschot van Petric kwam vol­komen toevallig voor de voeten van Alex Silva terecht. De lange Braziliaan kon het lege Nijmeegse doel eenvoudig niet missen: 0-2. Hoewel NEC zeker niet slecht speelde, kwam de thuisclub niet verder dan een buitenspeldoel­punt van invaller Moestafa El Ka­bir. Twee minuten later leidde de jonge spits de defintitieve nekslag in. Alsof hij op een pannapleintje aan het ballen was, verspeelde hij de bal aan twee Hamburgers. Bij de daaropvolgende tegenstoot toonde Ivica Olic aan dat Bayern München goede zaken heeft ge­daan door de Kroaat voor het ko­mende seizoen aan te trekken: 0-3. Het UEFA Cup- duel van NEC te­gen HSV krijgt mogelijk een ver­velend staartje, omdat arbiter Ce­ferin vanaf de tribunes door een muntje werd geraakt.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.