HSV pakt nog even uit tijdens laatste dagen transfermarkt

De laatste dagen is  duidelijk geworden dat HSV geen enkel risico wil nemen in aanloop naar de derde ronde wedstrijden tegen NEC. Nadat de ploeg in eerste instantie aanzienlijk verzwakt werd door het megabod van 20 miljoen euro waarmee Manchester City Nigel de Jong wegkaapte, voegden de Hamburgers recentelijk zes nieuwe spelers aan de selectie toe.

Als vervanger van De Jong kwam directeur sportief Dietmar Beiersdorfer op de proppen met Mikael Tavares, international van de Kaapverdische Eilanden, recentelijk spelend voor Slavia Praag. De Hanseaten houden nog wel flink wat centjes over, want Tavares kostte slechts 1,5 miljoen euro.

Naast de transfer maakte HSV vakkundig gebruik van een bij NEC afgekeken techniek, het huren voor de rest van het seizoen. Middenvelder Marcel Ndjeng komt op die basis van Borussia Mönchengladbach, de 21-jarige Tomas Rincon, middenvelder en international van Venezuela komt over uit zijn geboorteland en de Deense verdediger en ook al international Michael Gravgaard (30) komt over van FC Nantes. Vandaag werd in allerijl nog Albert Streit van Schalke 04 aan dit rijtje toegevoegd. De 28-jarige, ook al een middenvelder, kwam niet meer in de plannen van Schalke trainer Fred Rutten voor.

De merkwaardigste transfer was echter het opnemen van Khalid Sinouh (33) in de keepersploeg. De Marokkaanse keeper vertrok na AZ naar Turkije, maar raakte daar in de vergetelheid en beschikte dit seizoen niet over een vaste werkgever. Blijkbaar was Martin Jol de doelman nog niet vergeten. Jol en Sinouh werkten bij RKC zes jaar samen, maar alleen in het laatste jaar kon Sinouh rekenen op een basisplaats.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.