HSV-stadion zit hooguit halfvol

Hamburgers zijn vooral bezig met de strijd om de landstitel.

De aanhang van Ham­burger SV loopt nog niet erg warm voor de UEFA Cup- return tegen NEC. Gistermiddag waren er pas 27.000 toegangskaarten ver­kocht, hetgeen betekent dat de im­posante HSH Nordbank Arena morgenavond hooguit half gevuld zal zijn.
  Niet alleen voor de supporters, ook voor de clubleiding is Euro­pees voetbal op dit moment van secundair belang. De ploeg van trainer Martin Jol is momenteel koploper in de Bundesliga. In Hamburg wordt ineens openlijk gepraat over de Duitse landstitel, een prijs die de club sinds 1983 niet meer in de prijzenkast heeft kunnen zetten.

Omdat enkele spelers met fysieke problemen kampen en de strijd na de eerste wedstrijd in Nijmegen ( 0- 3) praktisch beslist is, zal HSV-trainer Martin Jol niet zijn sterkste formatie opstellen. „ Maar wat er ook gebeurt, je kunt ervan uitgaan dat er een logisch elftal zal staan. Ondanks de blessures mag dat mag geen probleem zijn.”

Rechtsback Demel ontbreekt van­wege een dijbeenkwetsuur, hij wordt waarschijnlijk vervangen door Jerome Boateng. Ook Piotr Trochowski moet verstek laten gaan. De Duitse international kampt met buikgriep. Zijn plaats wordt vrijwel zeker ingenomen door Tomas Rincon. De Venezo­laan, een van de vijf nieuwelingen die HSV tijdens de winterstop aan­trok, maakt daarmee zijn debuut in de Hamburgse hoofdmacht.

Michael Gravgaard staat morgena­vond tegen NEC eveneens aan de aftrap. De Deen brak zondag tegen Bayer Leverkusen een vinger. Dankzij een speciale bandage kan Jol de centrumverdediger toch in­zetten. In de voorhoede denkt Paolo Guer­rero een kans te krijgen. De Para­guayaan, in Nijmegen negentig mi­nuten bankzitter, speelde tegen Bayer Leverkusen zo sterk dat Jol nauwelijks om hem heen kan. Tomas Rincon maakt morgena­vond vrijwel zeker zijn debuut in de hoofdmacht van HSV. De Ve­nezolaan neemt de plaats in van de zieke Piotr Trochowski.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.