In de media: ADO Den Haag – NEC

Zoekgeraakt NEC lijdt opnieuw puntverlies

Trainer Mario Been wil komende zomer dolgraag bij NEC afscheid nemen met Europees voetbal. De Nijmeegse vooruitzichten op deelname aan de play-offs worden er evenwel niet beter op. De nummer negen van de eredivisie verloor zondag volkomen verdiend bij ADO Den Haag (3-0). Daardoor bedraagt de voorsprong op Feyenoord, de nieuwe werkgever van Been, nog maar twee punten.

ADO Den Haag, met Berry Powel na een knieblessure terug in de aanval, toonde vanaf de eerste minuut de juiste instelling. Gedreven en geconcentreerd pakte de thuisploeg de wedstrijd aan. Met de ruststand van 1-0 deed het team van trainer Andr Wetzel zichzelf te kort.

ADO kwam voor de pauze veelvuldig in het Nijmeegse strafschopgebied. Doelman Gabor Babos greep verscheidene malen goed in. De Hongaarse keeper tastte in de 25e minuut evenwel mis bij een vrije trap van Richard Knopper die door verdediger Timothy Derijck met het hoofd werd verlengd. De verraste Babos sloeg de bal in eigen doel, 1-0.

Het kleurloze NEC deed in de eerste helft niet veel meer dan op de counter gokken. De eerste serieuze doelpoging kwam op naam van Lasse Schne, die vijf minuten voor de rust naast schoot. Op dat moment zat NEC-spits Johnny van Beukering al aan de kant. De opnieuw uitdijende aanvaller moest zich in de 33e minuut geblesseerd laten vervangen door Rutger Worm.

Ook na de pauze bleef ADO Den Haag de betere ploeg. De thuisclub verzuimde evenwel de veilige 2-0 te maken, waardoor NEC nog een beetje hoop kon blijven koesteren op een positief resultaat. De ploeg van Been dwong evenwel ook in de tweede helft vrijwel niets af. De vervanging van de kansloze Bouaouzan voor Sadi sorteerde geen enkel effect.

Na ruim een uur verdubbelde Richard Knopper de marge. De Haagse nummer 10, die al een tijdje droog stond, schoot een voorzet van Lex Immers trefzeker in: 2-0. In de slotfase kopte verdediger Kum op fraaie wijze de eindstand op het bord: 3-0.

Bron: FCUpdate

Strijdlustig ADO pakt drie punten tegen NEC

ADO Den Haag deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door met 3-0 te winnen van NEC. De ploeg van coach André Wetzel leek de Nijmegenaren te kloppen op basis van strijd.

Voor eigen publiek speelde ADO zeer gedreven en daar hadden de bezoekers veel problemen mee. De Haagse ploeg won de meeste duels en stichtte ook het meeste gevaar, met Richard Knopper als een van de meest opvallende spelers.

In de 25ste minuut opende ADO de score. Knopper nam een vrije trap vanaf links, waarna Timothy Derijck net iets hoger klom dan tegenstander Jhon van Beukering. Met zijn kopbal leek hij bovendien doelman Gábor Babos te verrassen: 1-0.

Waar NEC nauwelijks kansen creëerde, kreeg ADO wel een aantal mogelijkheden. In de 62ste minuut voerde Knopper het verschil op. Na een afgemeten voorzet van Lex Immers werkte de middenvelder de bal in het doel. En in 77ste minuut kopte Christian Kum raak na een hoekschop van Knopper: 3-0.

ADO heeft 27 punten en heeft een gat van vijf punten geslagen naar nummer zestien Roda JC. NEC is nog altijd negende, maar heeft nog maar twee punten voorsprong op nummer tien Feyenoord.