In de media: FC Utrecht-NEC

NEC verslaat Utrecht in eigen huis

NEC heeft zondag FC Utrecht in eigen stadion met 2-0 verslagen. De zege maakte een eind aan de ongeslagen status van Utrecht-trainer Ton du Chatinier, die in december Willem van Hanegem opvolgde.

Youssef El-Akchaoui opende een kwartier voor tijd de score uit een vrije trap. Utrecht-doelman Michel Vorm ging daarbij opzichtig in de fout. Een paar minuten later bepaalde invaller Joël Tshibamba de eindstand op 2-0. Zowel Utrecht (7e) als NEC (9e) blijft in de race om de plaatsen vijf tot en met acht, goed voor de play-offs om Europees voetbal.

Bron: De Telegraaf

NEC steelt drie punten in Utrecht

NEC heeft zondag uit tegen FC Utrecht met 2-0 gewonnen. De Nijmegenaren speelden nog slechter dan Utrecht,maar sloegen in 3 minuten toe.

De eerste helft was zwak in een laag tempo en met veel fouten. Loval had van dichtbij de grootste kans, maar Gabor Babos redde.

In de 78e minuut liet Utrecht-keeper Vorm een vrije trap van Youssef El- Akchaoui zomaar glippen (0-1). Even later kopte invaller Joel Tshibamba een corner van Rutger Worm (terug na een langdurige blessure) in (0-2). Vlak voor tijd had Moestafa El Kabir nog een penalty moeten krijgen.

Bron: Omroep Gelderland

NEC haalt volle winst in Utrecht

NEC heeft zondag FC Utrecht in eigen stadion met 2-0 verslagen. De zege maakte een eind aan de ongeslagen status van Utrecht-trainer Ton du Chatinier, die in december Willem van Hanegem opvolgde. Youssef El-Akchaoui opende een kwartier voor tijd de score uit een vrije trap. Utrecht-doelman Michel Vorm ging daarbij opzichtig in de fout. Een paar minuten later bepaalde invaller Joël Tshibamba de eindstand op 2-0.

Zowel Utrecht (7e) als NEC (9e) blijft in de race om de plaatsen vijf tot en met acht, goed voor de play-offs om Europees voetbal .

FC Utrecht – NEC 0-2 (0-0).

78. El-Akchaoui 0-1, 80. Thibamba.

Scheidsrechter: Van Boekel. Toeschouwers: 20.300. Gele kaarten: Keller (FC Utrecht), Koenders (NEC).

FC Utrecht: Vorm; Cornelisse, Keller, Schut en Nesu; Silberbauer, Caluwé (64. Maguire) en Van Dijk; Loval (73. George), Boussaboun en Van der Gun.

NEC: Babos; Koenders, Pothuizen, Zomer en El-Akchaoui; Sibum (62. Worm), Schöne, Kivuvu en Davids; Ntibazonkiza (68. Tshibamba) en Van Beukering (84. El Kabir).