In de media: FC Volendam-NEC

NEC verrast door zwak Volendam

NEC speelde vanmiddag een zwakke wedstrijd en kwam daar niet  mee weg tegen een eveneens matig Volendam. Het werd 1-1.

De eerste helft was slecht van beide kanten. Het tempo lag laag en er was weinig dreiging. Toch kreeg NEC nog twee kansen via Davids, maar die was niet scherp genoeg voor het doel.

Na rust was het Platje die Volendam op 1-0 bracht. Na de goal speelde NEC uitermate zwak en maakte geen moment meer aanspraak op een punt. Toch wist Koenders in slotseconden van de blessuretijd een vrije trap binnen te werken en een punt veilig te stellen.

Bron: Omroep Gelderland

FC Volendam in mineur na late gelijkmaker NEC

FC Volendam leek de laatste plaats in de Eredivisie te gaan verlaten door een zege op NEC. In blessuretijd ging het toch nog mis voor de ploeg van trainer Frans Adelaar. Milano Koenders verpestte het Volendamse feest.

Met nog enkele seconden te spelen pompte NEC nog maar eens de bal in het vijandelijke strafschopgebied. Koenders stond op de juiste plaats om een punt te redden voor de gasten, die over negentig minuten gezien wel recht hadden op een gelijkspel.

NEC was beter begonnen aan de uitwedstrijd. Lorenzo Davids en Tim Janssen hadden grote kansen onbenut gelaten. Volendam werd slechts één keer echt gevaarlijk via Rowin van Zaanen.

In de tweede helft bood Volendam meer strijdlust en kwam de thuisclub ook op voorsprong. Na een actie van Van Zaanen schoot invaller Melvin Platje eerst nog op de paal, maar de spits scoorde alsnog in de rebound: 1-0.

NEC probeerde de achterstand ongedaan te maken met opportunistisch spel. De Nijmeegse ploeg hanteerde veelvuldig de lange bal. De Volendamse centrale verdedigers Tim Bakens en Henny Schilder maakten de meeste aanvallen onschadelijk, maar hadden ook geen antwoord op de late goal van Koenders.

Volendam is ondanks het gelijkspel nog altijd hekkensluiter in de Eredivisie, een positie die de mannen van Adelaar als in sinds de derde speelronde bezetten. De achterstand op De Graafschap bedraagt nog één punt. NEC blijft negende.

Bron: VI

NEC naast Volendam in blessuretijd

Volendam heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen NEC met 1-1 gelijk gespeeld. Invaller Milano Koenders maakte ver in blessuretijd de Nijmeegse gelijkmaker.

Invaller Melvin Platje maakte acht minuten na de rust het doelpunt dat de Noord-Hollandse ploeg op de ranglijst een plaats zou doen stijgen. Volendam dacht lange tijd De Graafschap, dat zaterdag bij Roda JC met 3-1 had verloren, te passeren en te stijgen naar de zeventiende plaats in de eredivisie. De treffer van Koenders betekende dat Volendam voor de 24ste keer op rij de hekkensluiter van de eredivisie is.

Bron: De Pers

Pover NEC komt met de schrik vrij

NEC is zondagmiddag ontsnapt aan een pijnlijke afgang. Invaller Milano Koenders voorkwam diep in de extra tijd met een simpele intikker dat hekkensluiter Volendam de volle winst kon pakken: 1-1.

Drie dagen na het voetbalfeest in Hamburg voerde de ploeg van Mario Been aan de boorden van het IJsselmeer een waar treurspel op. NEC speelde slap en ongeconcentreerd en betaalde daar bijna een hoge prijs voor. Wel liet NEC een uitgelezen kans liggen om FC Utrecht op de ranglijst te passeren.

Hoewel NEC geen schim was van de ploeg die in Hamburg vele harten stal, kreeg de ploeg in de eerste helft een paar aardige kansen. Lorenzo Davids kwam tweemaal in ideale schietpositie. Het loopwonder liet echter andermaal zien dat hij geen goaltjesdief is.

Volendam-trainer Frans Adelaar paste in de rust een dubbele wissel toe die al gauw effect sorteerde. Invaller Melvin Platje zorgde niet alleen voor een nieuwe dosis gif bij de thuisploeg, zeven minuten na zijn entree zette hij zijn team zelfs op voorsprong. Zijn eerste inzet wist Babos – via de lat – nog te pareren, in de rebound joeg Platje de bal ongenadig in het dak van het doel: 1-0.

Daarna leek NEC op een kansloze nederlaag af te stevenen. De enige keer dat Volendam-doelman Verhoeven het even benauwd kreeg, was toen de weer in genade aangenomen Rachid Bouaouzan met enig recht een strafschop claimde.

In de 93e minuut kreeg NEC waar het geen recht op had., Youssef El-Akchaoui bracht een vrije trap scherp voor het Volendamse doel. De inglijdende Moestafa El-Kabir werd door Verhoeven van de gelijkmaker afgehouden, de goed gevolgde Koenders bracht de bezoekers alsnog op gelijke hoogte: 1-1.