In de media: NEC-Heerenveen

NEC en Heerenveen delen de punten

NEC heeft zondag thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Elm en Youssef El-Akchaoui waren de doelpuntenmakers.

In de 4e minuut dacht de NEC-defensie aan buitenspel, waardoor Elm vrij de 0-1 kon inkoppen. Even later miste Pranjic een kans. Nog voor rust raakte Vandenbussche Tim Janssen en mocht El- Akchaoui een penalty benutten.

Na rust werd het duel een rommelpotje. NEC had meer balbezit, maar Heerenveen creëerde meer kansen. Zo misten Elm en Grindheim. Aan de andere kant was invaller Saïdi Ntibazonkiza twee keer dicht bij een goal. Het bleef 1-1.

Bron: Omroep Gelderland

Heerenveen zakt terug na sterk begin

Heerenveen is er niet in geslaagd PSV te passeren op de ranglijst. Dankzij een 1-1 gelijkspel bij NEC blijven de Friezen op de vijfde plaats steken. Gezien het eenzijdige spelbeeld in de openingsfase had er voor Heerenveen een stuk meer ingezeten.

Soepel door de Nijmeegse linies combinerend, dwong Heereenveen in de openingsfase een drietal forse kansen af. De eerste daarvan werd onmiddelijk door Heerenveen tot doelpunt gepromoveerd. Met slechts vier minuten op de klok gaf Roy Beerens vanaf rechts een hoge voorzet, die de de Zweedse spits Viktor Elm overtuigend binnen kopte.

Het waardeloos spelende NEC, dat in 2009 meer lijkt op de grijze middenmotor van weleer dan de ploeg die in 2008 zulke hogen ogen gooide, kon hier volstrekt niets tegenover stellen. Heerenveen begon zich, met reden, oppermachtig te wanen. Het gevolg was dat de bezoekers, overtuigd van hun eigen superioriteit, steeds nonchalanter en gemakzuchtiger gingen spelen en langzaam maar zeker afzakten naar het afzichtelijke niveau van het buitengewoon slordige NEC.

Zo bekeken kwam de penalty die de thuisclub eind eerste helft kreeg — Tim Janssen werd door doelman Brian Vandenbussche onderuit gehaald — niet helemaal uit de lucht vallen. El-Akchaoui bleef van elf meter kalm en zodoende gingen de ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Een stand die na negentig minuten nog steeds op het scorebord pronkte, want in de teleurstellende tweede helft kwamen beide clubs niet eens in de buurt van een doelpunt. Heerenveen zal daar het meest van balen. De Friezen toonden weer eens aan dat een ploeg, eenmaal gevangen door hoogmoed, zich daar nauwelijks meer van kan loswrikken. Ook NEC zal niet met tevredenheid terugkijken op het duel. De ploeg zet de slechte lijn van de laatste weken voort; in de laatste acht duels won de club van de gevierde Mario Been slechts éénmaal.

Bron: Elfvoetbal.nl

Sterk gestart Heerenveen gunt NEC een gelijkspel

Na een boeiende eerste helft bakten NEC en Heerenveen er na rust helemaal niets meer van in Nijmegen. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd was in De Goffert nog zo aardig begonnen, vooral van Friese zijde. Heerenveen was vanaf de aftrap zeer gedreven en agressief, en profiteerde optimaal van de ruimte die NEC de bezoekers liet. Want de mannen van coach Mario Been oogden minder scherp dan die van Trond Sollied.

Na enkele gevaarlijke momenten scoorde Heerenveen in de vierde minuut. Roy Beerens ontsnapte over de rechterflank en verzond een voorzet waaruit Viktor Elm raak kopte: 0-1. De Friezen verzuimden het verschil verder op te voeren. Danijel Pranjic kopte gevaarlijk, maar zag doelman Gábor Babos katachtig redden. En Goran Popov knikte de bal diagonaal tegen de paal.

NEC kwam er nauwelijks aan te pas in de eerste helft. Toch gingen beide ploegen in evenwicht de kleedkamer in. Vlak voor rust ging doelman Brian Vandenbussche in de fout toen Tim Janssen zich in zijn strafschopgebied meldde. De Belg haalde de aanvaller onnodig onderuit, waarna Youssef EL-Akchaoui de toegekende penalty beheerst benutte.

Na de 1-1 was het eigenlijk gedaan met de wedstrijd. Beide ploegen waagden nog wel een zoektocht naar de winnende treffer, maar zowel NEC als Heerenveen toonde zich onmachtig na rust een gevaarlijke kans te creëren. Meer dan mogelijkheden voor Elm en Saidi Ntibazonkiza viel er niet te beleven.

Met 43 punten neemt Heerenveen de vierde plaats over van PSV. NEC heeft 32 punten en is negende.

Bron: VI.nl