In de media: NEC – Willem 2

NEC loopt zich vast op defensief Willem II

NEC kreeg te weinig in het thuisduel met Willem II. Vooral het spel in de tweede helft gaf de ploeg van Mario Been het meeste recht op de zege. Toch kwam zij niet verder dan 0-0.

Aanvankelijk gingen de ploegen behoorlijk gelijk op, wat in de eerste helft in de kansenverhouding tot uiting kwam. NEC was gevaarlijk via schoten van Lasse Schöne, Lorenzo Davids en Bas Sibum. Voor NEC had Frank Demouge in kansrijke positie iets te veel tijd nodig en kopte Arjen Swinkels naast.

De beste kans in het eerste bedrijf was voor Saidi Ntibanzonkiza. De snelle NEC-aanvaller werd weggestuurd door Davids na geklungel van Ibrahim Kargbo. Oog in oog met Maikel Aerts faalde de Burkinees echter.

In de tweede helft nam de thuisploeg het heft in handen. De Tilburgers werden ver teruggedrongen en kwamen slechts sporadisch tot aanvallen. Dennis Rommedahl zag een vlammend schot op de paal eindigen, terwijl Mohamed Messoudi na een counter overschoot voor Willem II.

Het was het laatste wapenfeit van de Brabanders. De ploeg van Alfons Groenendijk speelde voor een punt en koos voor een defensieve strategie. NEC miste de creativiteit en het vernuft om Willem II in de problemen te brengen. Al glipte Davids vier minuten voor tijd door de Tilburgse defensie heen, maar zijn knappe stiftbal over Aerts werd door Kargbo van de lijn gewerkt. Sibum raakte in de blessuretijd met een wanhoopsschot de lat. In de slotfase debuteerde Kiki Musampa voor Willem II.

Willem II pakte met dit resultaat een zeer bruikbaar punt in de strijd tegen degradatie en blijft op de twaalfde plaats staan. NEC staat op de negende plaats, maar kan Feyenoord langszij zien komen als de Rotterdammers zondag het uitduel met AZ winnen.

Bron: VI

NEC weet ook niet van Willem II te winnen

NEC is voor de vierde maal op rij niet als winnaar uit de strijd gekomen. Na nederlagen tegen AZ en ADO Den Haag en een gelijkspel tegen FC Volendam werden zaterdag de punten gedeeld met Willem II (0-0). De laatste zege van de Nijmeegse club dateert van 22 februari, toen uit bij FC Utrecht werd gewonnen. Zondag kan Feyenoord bij winst op AZ het linkerrijtje binnendringen ten koste van de Gelderlanders.

De 12.000 toeschouwers zagen kwaliteit noch spektakel doordat er in een veel te laag tempo werd gespeeld. Saïdi Ntibazonkiza had in de eerste helft NEC op voorsprong moeten zetten. De snelle linksbuiten ontsnapte in de 42ste minuut aan de buitenspelval en verscheen vrij voor doelman Maikel Aerts. Zijn schot ging tot verbijstering van de volle Goffert naast het doel.

Deze misser was tekenend voor het gebrek aan scherpte bij de thuisclub. In de gezapige eerste helft kreeg NEC een paar kansjes, maar telkens weer ging de bal naast of over het doel. Met name Lorenzo Davids liep te schutteren. Willem II kreeg een goede kans via Frank Demouge. Doelman Gabor Babos moest zich strekken op een listige trap van de spits die veelal geïsoleerd stond. Patrick Pothuizen, voor de aftrap geerd voor zijn 250ste wedstrijd namens NEC, kon de Tilburgse topscorer daardoor vrij gemakkelijk hebben.

Pikant aan dit duel tussen de nummers negen en twaalf van de Eredivisie is dat NEC de trainer van Willem II, Alfons Groenendijk, heeft gepolst om na dit seizoen Mario Been op te volgen. Been had afgelopen week zijn spelers een boete opgelegd na de nederlaag bij ADO. Tot veel verbetering leidde het niet.

De tweede helft begon niet veel beter. Na het uur werd de strijd wat meer open. Willem II kreeg een mooie kans via Mohamed Messoudi, maar hij trapte over. Aan de andere kant kogelde Dennis Rommedahl van twintig meter afstand tegen de paal. Na deze wapenfeiten worstelden beide ploegen zich naar het einde, waarbij ze er voor waakten niet te verliezen.

Lorenzo Davids kreeg vier minuten voor tijd nog een kans. Van dichtbij schoot de middenvelder langs doelman Maikel Aerts, maar Ibrahim Kargbo trapte de bal voor de lijn weg. In de laatste seconden trof Bas Sibum de bovenkant van de lat boven de geslagen Aerts.

Bron: FCUpdate