In de media: SC Heerenveen-NEC

Kwartfinale eindstation voor NEC

NEC legde Heerenveen lang het vuur aan de schenen. Toch bekeren de Friezen verder: 3-1.

Heerenveen mocht het eerste kwartier uitrazen. Daarna kreeg NEC meer grip en kansen via Dennis Rommedahl. NEC opende de score via een afstandschot van Lasse Schöne. Binnen een minuut scoorde Henrique fraai 1-1.

Rommedahl produceerde kort na rust een lob waar Vandenbussche alle moeite mee had. Van Beukering kwam een teenlengte tekort voor 1-2. Een kwartier voor tijd strafte Ingelsten een ongelukkige actie van Zomer af en even later besliste Elm de wedstrijd, 3-1.

Bron: Omroep Gelderland

NEC uit bekertoernooi na verlies tegen Heerenveen

NEC rest dit seizoen alleen nog de competitie. Voor de Nijmegenaren kwam woensdagavond in de kwartfinale een einde aan het KNVB-bekertoernooi. Heerenveen was te sterk: 3-1. De voorbereiding op de kwartfinale verliep voor NEC verre van ideaal.

Middenvelder Arek Radomski legde dinsdag voor de tweede maal dit jaar tijd het werk neer en werd uit de selectie verbannen.

Ook de jeugdige aanvallers El Kabir, Tshibamba en Ntibazonkiza kregen te horen dat zij er niet bij zouden zijn in Friesland. Dit vanwege een gebrek aan inzet in de wedstrijd van Jong NEC tegen de beloften van Feyenoord.

De NEC-trainer moest woensdag echter deels op zijn schreden terugkeren, doordat centrumspits Tim Janssen met een kuitblessure afhaakte. Voor de zekerheid ruimde Been toch maar een plaatsje voor Moestafa El Kabir in op de bank.

Het interne rumoer bij NEC maakt de laatste dagen ook de onlustgevoelens bij de buitenwacht weer wakker. Op internet eist het ongeletterde deel van de achterban alweer het hoofd van de trainer. De fans beroepen zich ditmaal op de reeks van incidenten die Been dit seizoen het hoofd heeft moeten bieden. Alsof het hem te verwijten valt dat spelers te zwaar zijn of geen zin hebben. Gisteravond maakte het welwillende deel van de selectie eens te meer duidelijk dat de coach nog wel hún vertrouwen geniet.

Ondanks alle besognes kon Been in Heerenveen grosso modo zijn sterkste formatie de wei insturen. Voorin waren Jhon van Beukering en Dennis Rommedahl na een maand absentie weer van de partij. Verder keerde Mark Otten terug in het hart van de defensie. De verdediger viel echter vlak voor rust alweer uit met een ernstig lijkende knieblessure.

NEC begon beroerd. Al in de tweede minuut verslikte Otten zich in Paulo Henrique. De Braziliaan kon alleen op Gábor Babos af, de Hongaar bleef echter overeind in het onderlinge duel.

Na een kwartier kwam de Nijmeegse formatie wat beter in de wedstrijd. Na een mooi passje van Van Beukering knalde Rommedahl rakelings voorlangs. In de 37e minuut kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Uitblinker Lasse Schöne nam een weggekopte bal op ruim twintig meter afstand vol op de wreef: 0-1.

De Nijmeegse vreugde was echter van korte duur. Nauwelijks een minuut later was het alweer gelijk. Ook de Friese treffer verdiende de schoonheidsprijs. Paulo Henrique pikte een verre pass op, lepelde de bal over Fernandez en schoot hem fraai in de kruising: 1-1.

Hoewel NEC na rust geruime tijd beter was, bleek de thuisclub slagvaardiger. Een slippertje van Ramon Zomer stelde invaller Patrik Ingelsten in staat voor 2-1 te zorgen. Twee minuten later viel het doek voor de Nijmegenaren doordat Viktor Elm – evenals Ingelsten in januari van Kalmar FF overgekomen – de 3-1 binnenschoot.

Heerenveen elimineert NEC

Zonder groots te spelen heeft sc Heerenveen zich toegang verschaft tot de halve finale van de KNVB-beker. In de kwartfinale werd NEC met 3-1 verslagen.

De Nijmegenaren kwamen nog wel op voorsprong in het Abe Lenstra Stadion. Lasse Schöne passeerde in de 37ste minuut Brian Vandenbussche met een prachtige volley. Amper een minuut later trok Paulo Henrique de stand alweer gelijk middels een nog mooiere goal.

In het tweede bedrijf had NEC het betere van het spel en kreeg de ploeg wel kansen. Die werden niet benut, waarna Heerenveen binnen drie minuten genadeloos toesloeg. Invaller Patrik Ingelsten bewees zijn waarde door koud in het veld de bal koelbloedig lang Gabor Babos te schieten. Het was zijn eerste treffer voor de Friezen.

Enkele minuten later besliste Victor Elm het duel. De organisatie bij NEC was achterin ver te zoeken, waarna de Zweed met binnenkant links Babos opnieuw liet vissen.

Bron: ELFvoetbal.nl