Jan Bluijssen: “Met 4200 man naar Duitsland”

NEC mag ruim 1.300 extra fans meenemen naar Hamburg voor het Uefacupduel tegen HSV. Dat is woensdag toegezegd door de Duitse club en de plaatselijke autoriteiten. "Wij zijn daar zeer verheugd over", zegt Jan Bluijssen van NEC. "Het betekent dat wij heel veel teleurgestelde fans alsnog blij kunnen maken." De eerste 2.500 kaarten voor de uitwedstrijd op donderdag 26 februari waren in een mum van tijd uitverkocht. De kassa’s moesten sluiten terwijl honderden supporters soms al uren in de rij hadden gestaan.

Bluijssen: "Van die mensen hebben wij de vorige keer de gegevens opgeschreven. Voor hen houden we kaarten apart. Ze kunnen ze vanaf donderdag tot en met volgende week vrijdag ophalen bij het stadion, op vertoon van de club- of seizoenkaart."

Het gaat om ongeveer 350 fans. De overige 950 kaarten voor Hamburg gaan komende maandag om 10.00 uur via internet in de verkoop. Ze kosten 30 euro. Dat is iets meer dan de eerste kaarten, maar dat komt omdat wordt uitgeweken naar duurdere plekken in het stadion.

NEC aasde al enige tijd op de extra kaarten. Volgens Bluijssen was al snel duidelijk dat HSV geen uitverkocht stadion verwacht. "De wedstrijd begint op een raar tijdstip, 18.15 uur. Bovendien zeggen ze, zonder denigrerend te willen zijn, dat NEC voor hun niet de meest prestigieuze tegenstander is."

De Nijmeegse club onderhandelt op dit moment nog met plaatselijke kroegeigenaren. Het is de bedoeling om een plein in Hamburg, niet ver van het uitgaansgebied, om te toveren tot een ‘Nijmeegs plein’.

Met twee podia, drank- en eettentjes en entertainment uit Nijmegen. Het moet qua sfeer een soort Bern in het klein worden, verwijzend naar het oranje volksfeest tijdens het EK-voetbal.

Bluijssen: "Als je alles bij elkaar optelt, dus inclusief sponsors en relaties, gaan we nu met een man of 4.200 naar Duitsland. Dat is fantastisch, echt uniek in het Nederlandse voetbal."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.