Janssen krijgt het vertrouwen van Been

Brabantse spits staat morgen voor de derde keer in de basis.

Wie het goed doet bij Mario Been, krijgt het vertrouwen van de trainer. En dus gaf de coach van NEC gistermiddag een rood hesje aan Tim Janssen. De Braban­der is morgen in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen de aanvalsleider bij de Nijmeegse eredivionist. Jhon van Beukering is fit, maar neemt naast zijn coach plaats op de bank.

„Tim heeft mijn vertrouwen ver­diend”, vond Been. „Niet alleen vo­rige week in de wedstrijd tegen Heracles, ook die woensdagavond daarvoor tegen FC Groningen. Al­leen zat toen die rode kaart van Ra­mon Zomer in de weg. Tim is een ander type spits dan Jhon. Die kan een bal vasthouden. Tegen Heeren­veen heb ik behoefte aan een lo­pende spits. En dat is Tim. In Al­melo scoorde hij. Nu wordt het tijd dat-ie dat in Nijmegen doet.”

De Rotterdammer gaf zijn elftal gisteren tijdens de bespreking maar één opdracht mee: winnnen. „En dat kunnen we alleen door vanaf het begin af aan fel te voet­ballen. Vroeg druk te zetten op hun achterste linie. Dat moet be­ter als vorige week tegen Heracles. Daar wilden we ook vooruit verde­digen, maar kwamen we in de meeste gevallen steeds een stap te laat.”

De tegenstander uit Friesland is het kalenderjaar 2009 trouwens goed begonnen. Van de vijf wed­strijden won Heerenveen er vier. Alleen in Arnhem tegen Vitesse verloren de Friezen, die momen­teel de vijfde plaats bezetten en een gat van tien punten naar NEC geslagen hebben. „Daarom moe­ten we winnen”, wist Been die met zijn ploeg op de negende plaats staat, maar NAC en FC Utrecht binnen bereik heeft voor een plaats bij de eerste acht.

Zondag kan Been weer beschikken over Ramon Zomer, die tegen Her­acles zijn wedstrijd schorsing uit­zat. De huurling van FC Twente staat in het centrum van de verde­diging naast de weer herstelde Pa­trick Pothuizen. Milano Koenders wordt de rechtsback, nu Dani Fer­nandez nog zeker twee weken is uitgeschakeld met een hamstring­blessure. Been kan ook geen be­roep doen op John Goossens. De van Ajax overgenomen middenvel­der viel al twee keer in, maar is door de griep geveld.

Opstelling NEC:
Babos; Koenders, Pothuizen, Zomer, El- Akchaoui; Sibum, Schöne, Davids; Rommedahl, Janssen, Bouaouzan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.