John Goossens maakt debuut als basisspeler

Van Beukering, Worm en Bouaouzan zijn er niet bij tegen Twente. 

Hij heeft al een paar in­valbeurten achter de rug, maar vanavond staat John Goossens voor het eerst aan de aftrap bij een duel van NEC. De oud-Ajacied krijgt zijn kans omdat Mario Been behoorlijk moet puzzelen om van­avond tegen FC Twente een vol­waardig elftal op de been te breng­en.

De lijst van afwezigen bij de Nij­meegse equipe is lang. Belangrijk­ste afvaller is Jhon van Beuke­ring. De spits heeft last van diverse pijntjes, maar vooral van zijn heup. Ook Rutger Worm ( knie) en Rachid Bouaouzan zitten van­avond niet bij de selectie, terwijl Joël Tshibamba een twijfelgeval is. Tim Janssen is wel weer fit, de Eindhovenaar begint waarschijn­lijk op de bank.

De internationals van NEC, Gábor Babos (in actie te­gen Albanië) en Dennis Romme­dahl (spelend tegen Malta en Alba­nië) hebben aan hun interlandver­plichtingen geen schade overge­houden. Voor Babos krijgt het duel tegen FC Twente een apart tintje. Omdat Twente- spits Blaise N’Kufo na een serie van 114 achtereenvolgende eredivisiewedstrijden ontbreekt vanwege een schorsing, wordt de NEC-doelman vanavond de speler die de langste reeks duels zonder onderbreking op zijn naam heeft staan. De Hongaar staat nu op 101 en heeft al meer dan drie jaar geen minuut gemist in officiële wedstrij­den van NEC. De laatste keer dat hij verstek moest laten gaan was op 18 maart 2006, toen Raymon van Emmerik het Nijmeegse doel verdedigde in de uitwedstrijd te­gen PSV.

De ploeg van Mario Been wacht vanavond een loodzware klus te­gen de nummer twee van de eredi­visie. De Enschedeërs, met voor­malig NEC-aanvoerder Peter Wis­gerhof in hun gelederen, zijn al sinds november ongeslagen. Maar ook coach Steve McClaren kent personele problemen. Behalve de reeds genoemde N’Kufo ontbre­ken ook doelman Sander Boschker en rechtsback Ronnie Stam. „Toch zal hij weer een sterk elftal kun­nen opstellen”, verwacht NEC-trai­ner Been.

De Rotterdammer mikt met NEC nog altijd op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. „Het gaat tussen FC Groningen, NAC, FC Utrecht, Feyenoord en ons. Wij hebben nog zes loodzwa­re wedstrijden voor de boeg, waar­van vier in eigen huis. Daarin zul­len we de punten moeten pakken, om te beginnen tegen Twente. We scoren moeizaam, maar dat is een probleem dat al speelt zolang ik bij NEC werk. Ik blijf erbij dat we ie­dereen kunnen verslaan.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.