John Goossens werkt hard voor basisplaats bij NEC

Na een periode vol blessureperikelen lijkt John Goossens weer de oude aan het worden. De voormalig Ajacied mocht zaterdag voor de vierde maal dit seizoen rekenen op speelminuten bij NEC, maar de 21-jarige linkspoot wil meer: "Ik ga hard werken om de trainer te overtuigen", aldus de jongeling tegenover Goal.com

Invalbeurt krijgt ongelukkig staartje 
De gretige Goossens mocht zaterdagavond in Tilburg het veld betreden als vervanger van Patrick Pothuizen, die bij een 0-1 voorsprong het veld verliet met een lichte kwetsuur. Vlak na de entree van Goossens viel hij meteen op, maar wel in een rol die hij liever niet had gehad. Een voorzet van Frank Demouge werd door de uitglijdende invaller volledig gemist en door Said Boutahar vervolgens afgerond: 1-1. "Dat is voetbal. Ondanks het feit dat ik uitgleed, heb ik dat niet op me in laten werken. Ik heb de wedstrijd fris kunnen uitspelen gelukkig", keek Goossens terug op het moment.   
 
Basisplaats nog lastig verhaal
Nu de voetballer uit Heemstede eindelijk weer fit is, zit NEC-trainer Dwight Lodeweges ruimer in zijn keuzes. Toch houdt de oefenmeester stevig vast aan zijn vaste waardes. Goossens: "Deze trainer is niet echt van het wisselen. Dan wordt het automatisch iets lastiger om in het team te komen. Maar ik ben fit en ik ga er alles voor doen om mijn kans te pakken", klinkt het hoopvol. Over de wedstrijd was Goossens niet te spreken. "We maakten elkaar het voetballen onmogelijk. Dit was geen hoogstaand duel, nee", sprak hij vlak na de 1-1 in Tilburg.   
 
Ajax blijft in het bloed zitten
Vooralsnog heeft Goossens het prima naar zijn zin in Nijmegen. Zijn kansen op speeltijd zijn in vergelijking met zijn tijd bij Ajax toegenomen. Op de vraag of hij de Amsterdammers nog volgt is hij duidelijk: "Niet echt op de voet, maar ik ken er natuurlijk bijna iedereen nog. Al met al blijft mijn hart wel kloppen voor Ajax."

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.