Jol hinkt op twee gedachten bij Hamburger SV

Martin Jol is bij Hamburger SV aan een sterk seizoen bezig. De trainer uit Scheveningen staat op de derde plaats in de Bundesliga, is nog in de race voor de Duitse beker en strijdt met NEC om een plek in de achtste finales van de UEFA Cup. Jol wil graag een prijs winnen, maar hinkt door het drukke schema wel op twee gedachten.

"Ze zeggen vaak dat je niet op meerdere paarden moet gokken, maar we bevinden ons nu eenmaal in die situatie", verzuchtte Jol dinsdag voor aanvang van de training in het stadion de Goffert. De voormalige oefenmeester van onder meer RKC Waalwijk en Roda JC gaf toe dat de kans op het winnen van de beker in Duitsland groter is dan een Europese hoofdprijs.

"Maar dat wil niet zeggen dat we hier niet willen winnen", haastte Jol zich daar aan toe te voegen. "We bevinden ons nu eenmaal in de situatie dat we nog in drie competities actief zijn." HSV speelt zondag de belangrijke competitiewedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Jol wilde niet zeggen of hij spelers gaat sparen voor dat duel.

Jol omschreef NEC als een ploeg met enorm veel ‘spirit’. "Dat zal vast ook met hun trainer te maken hebben", glimlachte de trainer. Hij verwacht op de zware grasmat in de Goffert een echte vechtwedstrijd. "NEC is gewend om op dit veld te spelen. Zij weten wat het is om strijd te leveren. Wij zullen dat ook moeten gaan doen."

Over zijn strijdplan wilde Jol nog weinig kwijt. "Dat ligt aan het verloop van de wedstrijd", sprak de Scheveninger clichmatig. "We moeten proberen zo min mogelijk doelpunten te incasseren en er zelf n of twee te maken."

Bij HSV staan drie spelers met een verleden in Nederland onder contract: Joris Mathijsen, Romeo Castelen en Khalid Sinouh. Van dat drietal verschijnt woensdag waarschijnlijk alleen Mathijsen in het veld. Sinouh is reservedoelman, Castelen heeft een slepende knieblessure. "Romeo heeft veel pech gehad. Er is een aantal dingen gebeurd met zijn knie, maar het is geen blessure waardoor hij zijn carrire zou moeten beëindigen. Ik hoop dat hij binnen nu en twee maanden weer mee kan trainen."

Jol sloot overigens een terugkeer van Rafael van der Vaart bij HSV nogmaals uit. Zondag doken in de Duitse media berichten op dat Jol zijn landgenoot, die geen onbetwiste basisspeler is bij Real Madrid, graag terug zou halen naar Hamburg. "Je weet hoe dat gaat. Iemand stelt een vraag over Van der Vaart en ik geef daar een normaal antwoord op", aldus Jol.

"We kunnen wel over alle spelers praten die hier de afgelopen tien jaar hebben gespeeld, maar dat heeft geen nut. Deze berichten kan je niet serieus nemen. Een transfer van Van der Vaart is absoluut niet aan de orde", besloot de oefenmeester. Van der Vaart speelde drie jaar voor HSV. In de zomer stapte de spelmaker over naar Real Madrid.

Bron: FC Update

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.