Jol houdt kaarten tegen de borst

HSV-trainer geeft zijn opstelling tegen NEC nog niet prijs.

Herr Jol, uw collega Mario Been heeft een paar uur ge­leden op deze plek de namen van de NEC- spelers vrijgegeven die morgen zullen starten. Krijgen wij nu ook de opstelling van HSV te horen? Of bent u bang dat Been ons allemaal op een dwaalspoor probeert te zetten.”

Martin Jol, de trainer van Hambur­ger SV, krabde zich even ongemak­kelijk op de kalende kruin. „Tsja”, mompelde de Hagenaar. „Ik geloof niet dat Been iemand is die de waarheid niet spreekt. Dus ik ga er maar vanuit dat de opstelling die hij gegeven heeft klopt. Ik neem aan dat hij er bewust op heeft aan­gestuurd dat wij weten hoe NEC gaat spelen. Mario is een clevere jongen.”

De Haagse coach hulde zich tij­dens zijn persconferentie, vlak voor de training in het Goffersta­dion, vakkundig in nevelen, met hier en daar een droogkomische kwinkslag.

Over de verrassende keus voor Arek Radomski op het Nijmeegse middenveld: „Been heeft vorige week een verzoenend gesprek met hem gehad. Misschien had hij daar­na wel een mannetje te veel en heeft hij daarom Bouaouzan van­daag weggestuurd. Je weet maar nooit”, grinnikt hij.

Jol weigerde gisteravond het ach­terste van zijn tong te laten zien. De poging om hem de Mann­­schaftsaufstelling te ontlokken, was dan ook kansloos. En evenmin wil­de hij kwijt wat hij precies van de komende tegenstander vindt. „NEC heeft de groepsfase tegen ge­renommeerde clubs als Totten­ham Hotspur en Spartak Moskou overleefd. Er zit voetbal in de ploeg, maar het team kan ook knokken als dat nodig is. Het is een elftal met enorm veel spirit. Dat heeft vast ook met de trainer te maken. Verder wil ik niet al te diep ingaan over de kwaliteiten van NEC. Over dat soort zaken praat ik met de spelers, niet met de pers. En de teambespreking vindt vanavond pas na de training plaats.”

De coach maakte gisteravond nog maar eens duidelijk dat de UEFA Cup niet de hoogste prioriteit heeft bij de Hamburgers. „ Ze zeg­gen wel eens dat je niet op meerde­re paarden moet wedden. Maar wij zitten nu eenmaal in de situa­tie dat we nog op drie fronten meedoen, want we zitten ook nog in de beker en staan er ook in de strijd om de landstitel goed voor. In de beker zitten we bij de laatste acht en hebben we waarschijnlijk de meeste kans om een prijs te pakken. Dat zie ik eerder gebeuren dan het winnen van de UEFA Cup. Als ik moet kiezen, dan vind ik de competitie het allerbelang­rijkste. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we hier geen goed resultaat willen neerzetten.’

Vermoedelijke opstelling HSV: Rost; Demel, Gravgaard, Mathij­sen en Aogo; Trochowski, Jaro­lim, Benjamin en Jansen; Olic en Petric.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.