Jong NEC herstelt zich in Amsterdam + update

De beloften van NEC hebben zich vanavond in Amsterdam hersteld van de slechte competitiestart vorige week. In de eigen Goffert werd toen met 1-3 verloren van de aartsrivaal. Vanavond ging het een stuk beter. Op de Toekomst werd Jong Ajax met 0-2 verslagen, een stand die al bij de rust was bereikt.

Man van de avond was Joel Tshibamba, die in de 34e en 44e minuut scoorde.

Het onderstaande wedstrijdverslag komt uit De Gelderlander:

Zonder Dominique Kivuvu (opgeroepen voor de nationale ploeg van Angola), John Goossens (kampt met een enkelblessure) en Rick ten Voorde (voorlopig uitgeschakeld door een nierbekkenontsteking) leverde Jong NEC gisteravond een puike prestatie door Jong Ajax in eigen huis met 2-0 te verslaan.

Grote man bij de Nijmegenaren was Joël Tshibamba. Nog voor rust scoorde de aanvaller, die waarschijnlijk vandaag net voor de sluiting van de transferwindow verhuurd zal worden, twee keer. De eerste goal viel na een solo-actie, de tweede kreeg Tshibamba op een presenteerblaadje na een uitstekende steekpass van Shanon Carmelia. Alleen voor Kenneth Vermeer schoof de NEC-aanvaller de bal koeltjes onder de Ajax-doelman door.

Wim Rip was uiteraard een tevreden man. "Ajax speelde 4-3-3. Die organisatie is voor ons beter te bestrijden. Wij stonden vooral heel goed", wist de coach van Jong NEC, die vooral zijn doelman een pluim gaf. "Nicholas (Skverer, red) heeft heel goed gespeeld."

Met Niels Wellenberg, Rutger Worm, Bram Nuytinck en Patrick Pothuizen had Rip slechts vier selectiespelers tot zijn beschikking. "Ajax had er acht! Maar zelfs toen Pothuizen met een achillespeesblessure er af moest en ik Worm leeggespeeld naar de kant moest halen, stond de ploeg als een huis. Ajax werd nooit echt gevaarlijk. Zelfs niet toen ze Atouba, van HSV gehaald, in de spits erbij gooiden gaven wij niets weg. Na de nederlaag van vorige week tegen Vitesse, konden we deze overwinning prima gebruiken."

Opstellingen (bron: ajax.nl)

Jong Ajax: Vermeer; Anita, Kappelhof (65. Aslan), Blind, Atouba; Lindgren, Donald (65. Overtoom), Van der Heijden; Martina, Jongebloet, Danilo (77.Zeegelaar)

Jong NEC: Skverer; Pothuizen (62. Klare), Wellenberg, Goderie, van Dijk, Nuytinck, Weiser, Worm (70. Latupeirissa), Tshibamba, Grot, Carmelia

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.