Jong NEC laat VVV kansloos in eigen huis

In de eerste wedstrijd om de knikkers heeft Jong NEC geen spaan heel gelaten van Jong VVV-Venlo. De eerstedivisionist verloor gisteravond de bekerwed­strijd in eigen huis met 5-1.

Coach Wim Rip had in Venlo de beschikking over de selectiespelers Rutger Worm, Rick ten Voorde, Bram Nuytinck, John Goossens en Dominique Kivuvu. Bij rust had­den de bezoekers al een 2-0 voor­sprong genomen door doelpunten van Joël Tshibamba, die een voor­zet van Worm verzilverde en die­zelfde Worm die scoorde uit een vrije trap mede omdat Nuytinck onderweg over de bal stapte. Toen Tshibamba direct na rust voor 3-0 zorgde, speelde VVV alles of niets met vier spitsen, maakte Ronnie de Reus prompt 3-1, maar gooiden Sherwin Grot en Kivuvu het duel definitief in het slot: 1-5.

„ De intentie was goed. De veldbe­zetting klopte en ze gingen vol aan de bak. Toch kan de uitvoering be­ter. We hadden de overhand, maar moeten de ruimtes beter benut­ten”, bleef Rip kritisch. In de poule van NEC won Vitesse/ AGOVV gisteravond met 3-0 van FC Den Bosch. De Arn­hemmers zijn maandag in De Gof­fert ook de tegenstanders in de eer­ste competitiewedstrijd.

Bron: De Gelderlander