Jong NEC nipt langs Willem II

Jong NEC heeft zijn eerste echte oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen met een overwinning afgesloten. De ploeg van coach Wim Rip zege­vierde met 2-1 over de beloften vanWillem II.

Formeel kwam Jong NEC afgelo­pen maandag ook al in actie. Maar in het duel tegen De Graafschap bestond het Nijmeegse team bijna geheel uit spelers uit de hoofd­macht. Tegen Willem II deed Wim Rip alleen een beroep op de jonkies. Rip: „ De afspraken liggen duidelijk: ‘Jong’ is ondergeschikt, het eerste team gaat voor. Soms vervelend voor de jongens die in het beloftenelftal spelen, maar ze weten van te voren waar ze aan toe zijn. Het is aan hen om zich bij Jong NEC zo te ontwikkelen dat ze een kans krijgen bij het eerste. Zoals is gebeurd met Moestafa El Kabir en Mitchell Burgzorg.”

Het beter spelende Willem II kwam al in de tweede minuut op voorsprong door een doelpunt van de Pool Wojciech Luczak. Joël Tshibamba, weggestuurd bij het keurkorps van hoofdtrainer Dwight Lodeweges, maakte kort voor rust gelijk. Vlak voor tijd ver­sierde hij een strafschop, die door BastianWeiser werd omgezet: 2-1.

Opstelling Jong NEC: Cillessen (46. Skverer); Langendijk, Klare, Nuytinck, Brock; Carmelia, Weiser, Goderie; Van Dijk, Tshibamba, Grot.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.