Jong NEC wint laatste duel voor de winterstop

Maandagavond reisden Jack de Gier en zijn beloftes af naar Deurne voor een ontmoeting met Jong Helmond Sport. De opvolger van Wim Rip sloot de laatste wedstrijd voor de winterstop passend af: de ”winning mood” werd voortgezet tegen Jong Helmond Sport en er werd redelijk makkelijk gewonnen met 0-2.

Een mooie wedstrijd om naar te kijken was het voor de gastheren duidelijk niet. Het waren onze mannen die constant aan de bal waren en het waren de talenten van Helmond Sport die eigenlijk alleen maar stonden te verdedigen. Het probleem lag hem, op zijn NEC’s, in het afronden van de gecreërde kansen. In de 22e minuut werden de velen kansen uiteindelijk toch beloond: wie anders dan Moestafa El-Kabir kon een slechte pass van Sihaija onderscheppen en wist zo doelman Van der Steen simpel te passeren.

De avond van El-Kabab eindigde nog bijna in een blamage. De in Targuist geboren aanvaller kon vijf minuten voor de rust een gele prent achter zijn naam zetten. Nog geen twee(!) minuten later ontsnapte hij aan een gele kaart na een grove charge op Helmond-speler Anpong. Scheidsrechter Cairo liet hem echter (gelukkig) op het veld staan. In de tweede helft zag hij hoe Rutger Worm, die zondag nog inviel tegen Ajax, de voetbal achter doelman Van der Steen wist te krijgen. Verdediger Paardekooper wist zijn schot in eerste instantie nog wel te keren maar moest uiteindelijk toch voor het tweede schot buigen.

Jasper Cillessen, doelman van Jong NEC, kreeg het in de loop van de tweede helft toch even benauwd. De trainer van Helmond Sport Frank van Kempen koos er voor om met vier spitsen te gaan spelen. Hoewel de thuisploeg een aansluitingstreffer verdiende, bleven onze jonge helden simpel overeind. Bas Sibum, Rens van Eijden en Dominique Kivuvu stonden overigens ook in de basis tegen de nummer laatst van de beloftes.

Na veertien duels staan ‘Jackie Goal’ en zijn team gedeeltelijk op de zevende plek (samen met FC Groningen en FC Twente) op twee punten afstand van de top vijf. Wel moet hierbij vermeld worden dat een aantal teams nog niet hun veertiende wedstrijd hebben gespeeld, waaronder Jong FC Groningen. Het is in ieder geval wel duidelijk dat we langzaam dichter bij die Arneppers op de tweede plek komen én we er alles aan gaan doen om er boven te komen!