Kalezic: ‘NEC is een gevaarlijke ploeg’

Ondanks dat NEC sinds 22 februari niet meer wist te winnen in de Eredivisie en De Graafschap in eigen huis een sterke reputatie heeft opgebouwd, wil trainer Darije Kalezic van de Doetinchemse ploeg niet te snel een optimistische vooruitblik doen. "NEC is een heel gevaarlijke ploeg. Er staat een sterke trainer aan het roer."

"Ondanks dat de club nu een mindere fase meemaakt, vind ik NEC een goede ploeg", vervolgt Kalezic tegenover ELF Voetbal. Ook wil hij niet teveel nadruk leggen op het gebrek aan scorend vermogen, dat de afgelopen weken bij de Nijmeegse ploeg naar boven komt drijven. "NEC beschikt over veel snelheid voorin. Spelers als Dennis Rommedahl, Lasse Schöne, Saïdi Ntibazonkiza en die Marokkaanse jongen (Rachid Bouaouzan, red.) kunnen het spel snel verleggen. Het wordt zaterdagavond zeker een lastige wedstrijd voor ons."

Kalezic kan geen beroep doen op de geblesseerden Stephan Keller, Reinier Robbemond en Léon Hese. Laatstgenoemde blijkt de banden in zijn linkerenkel ‘slechts’ verrekt te hebben. "Er zit gelukkig ook geen zwelling op de voet, maar hij heeft nog wel pijn. Vandaag trainde hij ook nog niet mee. We rekenen met een hersteltijd van twee tot drie weken, maar dat is slechts een gissing."

Keller en Robbemond waren wel op het trainingsveld te zien. "Met Stephan gaat het goed (herstelt van peesblessure onder de voet, red.). Ik verwacht dat hij misschien deze of anders volgende week weer bij de groep kan aansluiten. Over Reinier kan ik weinig vertellen. Hij heeft last van zijn knie, maar we weten niet wat het is."

Ben Sahar kreeg de afgelopen drie dagen vrijaf van Kalezic. "Hij kwam erg vermoeid terug van twee interlands. Dat was zondag tegen Vitesse ook te zien. Hij is gelukkig nu weer uitgerust en voor honderd procent inzetbaar."

Bron: ELF Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.