Kalmar-duo schiet NEC uit de beker

Ploeg van Mario Been kan zich nu helemaal op de competitie richten.

NEC rest dit seizoen alleen nog de competitie. Voor de Nijmegenaren kwam gisteravond in de kwartfinale een einde aan het KNVB-bekertoernooi. Heeren­veen was te sterk: 3-1. De voorbereiding op de kwartfina­le verliep voor NEC verre van ide­aal. Middenvelder Arek Radomski legde dinsdag voor de tweede maal dit jaar tijd het werk neer en werd uit de selectie verbannen. Ook de jeugdige aanvallers El Ka­bir, Tshibamba en Ntibazonkiza kregen te horen dat zij er niet bij zouden zijn in Friesland. Dit van­wege een gebrek aan inzet in de wedstrijd van Jong NEC tegen de beloften van Feyenoord.

De NEC-trainer moest gisteren echter deels op zijn schreden terug­keren, doordat centrumspits Tim Janssen met een kuitblessure af­haakte. Voor de zekerheid ruimde Been toch maar een plaatsje voor Moestafa El Kabir in op de bank. Het interne rumoer bij NEC maakt de laatste dagen ook de on­lustgevoelens bij de buitenwacht weer wakker. Op internet eist het ongeletterde deel van de achter­ban alweer het hoofd van de trai­ner. De fans beroepen zich dit­maal op de reeks van incidenten die Been dit seizoen het hoofd heeft moeten bieden. Alsof het hem te verwijten valt dat spelers te zwaar zijn of geen zin hebben.

Gisteravond maakte het welwillen­de deel van de selectie eens te meer duidelijk dat de coach nog wel hún vertrouwen geniet. Ondanks alle besognes kon Been gisteravond grosso modo zijn sterk­ste formatie de wei insturen. Voor­in waren Jhon van Beukering en Dennis Rommedahl na een maand absentie weer van de par­tij. Verder keerde Mark Otten te­rug in het hart van de defensie. De verdediger viel echter vlak voor rust alweer uit met een ernstig lij­kende knieblessure. NEC begon beroerd. Al in de twee­de minuut verslikte Otten zich in Paulo Henrique. De Braziliaan kon alleen op Gábor Babos af, de Hon­gaar bleef echter overeind in het onderlinge duel.

Na een kwartier kwam de Nij­meegse formatie wat beter in de wedstrijd. Na een mooi passje van Van Beukering knalde Rommeda­hl rakelings voorlangs. In de 37e minuut kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Uitblinker Las­se Schöne nam een weggekopte bal op ruim twintig meter afstand vol op de wreef: 0-1.

De Nijmeegse vreugde was echter van korte duur. Nauwelijks een mi­nuut later was het alweer gelijk. Ook de Friese treffer verdiende de schoonheidsprijs. Paulo Henrique pikte een verre pass op, lepelde de bal over Fernandez en schoot hem fraai in de kruising: 1-1.

Hoewel NEC na rust geruime tijd beter was, bleek de thuisclub slag­vaardiger. Een slippertje van Ra­mon Zomer stelde invaller Patrik Ingelsten in staat voor 2-1 te zor­gen. Twee minuten later viel het doek voor de Nijmegenaren door­dat Viktor Elm – evenals Ingelsten in januari van Kalmar FF overgeko­men – de 3-1 binnenschoot.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.