Kinderachtig van de KNVB

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat de KNVB de stekker bij Fortuna Sittard er uit heeft getrokken. Stichting TOF (Trots Op Fortuna) wist de schuld van 5,3 miljoen nog terug te brengen naar 6 a 7 ton. Het overige gedeelte zou Fortuna pogen te betalen na de benefietwedstrijd op 31 mei tegen Bayern München. Deze wedstrijd is georganiseerd door Mark van Bommel (wie zegt dat er geen clubliefde meer bestaat?), maar hier wilde de KNVB niet meer op wachten. Erg kinderachtig en dubieus!

Het lijkt erg op meten met 2 maten. Nog niet zo heel lang geleden had onze rivaal een miljoenenschuld maar liet de KNVB het allemaal toe. Ondertussen kunnen clubs als Telstar en Eindhoven met moeite het hoofd boven water houden en is ook hun licentie in het geding. Clubs met een bestaansrecht ondanks dat er zo weinig toeschouwers zitten, immers zaten wij vroeger ook niet met 1000 man op de tribune? Toch wel verdacht allemaal in een tijd dat de KNVB met ideeën komt om de Eerste Divisie in te krimpen. 

Met ons “Rondje om” van de wedstrijd tegen MVV waren we dus waarschijnlijk onverwachts en ongewild getuige van de laatste competitiewedstrijd in eigen huis van Fortuna Sittard. Een trieste dag dus. We hadden gehoopt dat het belangrijkste nieuws van de dag het slippertje van Yolanthe met Wesley was gebleven.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.