Kippenvel in Hamburg

Met de single Winter in Hamburg stond Frank Boeijen in 1987 in de top veertig. Acht jaar later trok een andere Nijmegenaar, Marco Prudon, naar de Duitse havenstad. Zijn oude liefde NEC speelt in de UEFA Cup tegen Hamburger SV.

"Hier had ik nooit van durven dromen, mijn NEC hier in Hamburg", jubelt Prudon. "Ze kennen hier alleen de grote Nederlandse clubs, maar sinds de loting schrijven de lokale kranten veel over NEC. Ik ben zo trots als een pauw."

Prudon (38) werkt als masseur op de luchthaven: "Een vakantieliefde lokte mij naar Hamburg. Die liefde is verdwenen, maar Hamburg is gebleven. Ze vinden het hier zelf de mooiste stad van Duitsland. Het is een echte metropool. De vooroordelen over Duitsers gaan hier niet op. Dat de Beatles hier beroemd zijn geworden, zegt genoeg: rock-‘n-roll! Iedereen die op bezoek komt, is begeistert."

Over de plaatselijke specialiteit, de hamburger, zegt Prudon: "De lekkerste krijg je bij Hatari in het Schanzenviertel. Ik wil John van Beukering na de wedstrijd wel meenemen, haha." Prudon gaat regelmatig naar het voetbal: "Hamburg is een echte voetbalstad zoals Nijmegen. Er zijn twee profclubs. Naar HSV ga ik voor het voetbal en naar FC St. Pauli voor de sfeer. HSV heeft een rijke traditie en wil weer terug naar de top van de Bundesliga."

Ook NEC volgt hij op de voet: "Ik kijk elke dag op internet. Ik mis wel dat ik niet meer regelmatig naar De Goffert kan. Nijmegen bezoek ik het liefst als NEC thuis speelt. Via een neef kon ik naar NEC-Udinese, ’s ochtends heen en ’s nachts weer terug, maar dat is wel de mooiste wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt. Ik krijg er nóg kippenvel van." Voor wie hij moet kiezen, is niet moeilijk: "HSV heeft mijn sympathie omdat ik hier woon, maar NEC zit in mijn hart. Op 26 februari is het hart sterker.

"Kansloos acht Prudon de Nijmegenaren niet: "NEC heeft al geschiedenis geschreven. Thuis geef ik ze een kans, maar hier in de Arena geloof ik niet in een wonder. Ik heb HSV tegen Bayern München gezien (1-0 winst, red.). Ze zijn op dit moment een maatje te groot, maar je weet nooit." Als NEC wint, speelt het in de achtste finale tegen Girondins Bordeaux of Galatasaray. Zo wordt het nog een mooie lente in Nijmegen…

Bron: De Brug Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.