Kivuvu weet waar hij aan moet werken

Hij viel aanvankelijk op door zwakke aannames en knullige glijpartijen. Maar Dominique Kivuvu herpak­te zich tegen FC Utrecht en speelde verdienstelijk.

Hij beloofde na afloop plechtig deze week op de training zijn aanna­me vakkundig bij te zul­len schaven. Met een beter afgestel­de techniek had de rechtshalf NEC gisteravond tegen FC Utrecht im­mers al vroeg in het zadel gehol­pen, maar tot twee keer toe kreeg Dominique Kivuvu de bal niet on­der controle. „ Ik zal er hard aan werken”, zei hij na afloop met een bescheiden glimlach.
Hij begon er zelf maar over. Kivu­vu wist natuurlijk als geen ander dat hij twee aardige mogelijkhe­den had laten liggen. Kivuvu kreeg de beste kansen van NEC in het eerste gedeelte. „Verder hebben we de eerste helft weinig laten zien”, stelde de 22-jarige middenvelder na de 1-1 vast. „We zouden vroeg pressie spelen, maar dat kwam er de eerste helft niet uit. Misschien speelde het mee dat we veel wed­strijden achter elkaar hebben ge­speeld in korte tijd. Wat het ook was, de eerste helft was niet best.
We vergaten onze taken goed uit te voeren.”

Kivuvu viel in het zwakke eerste deel ook tweemaal op door uit het niets weg te glijden. Eenmaal lever­de het prompt een tegenaanval op. „Ik speelde met nopjes, in de rust heb ik van schoenen gewisseld”, gaf hij toe. Zijn verkeerde keus van schoeisel was veelzeggend voor de vele verkeerde keuzes die NEC gis­teravond aanvankelijk maakte. In het tweede bedrijf hadden de Nij­megenaren beter door wat er ver­eist was. FC Utecht, verrassend sterk aan de competitie begonnen dit seizoen, werd toen wel afge­troefd en door vroeg pressie te zet­ten vastgezet op eigen helft. „We hebben het goed opgepakt. We hebben de tweede helft constant op hun helft gespeeld. Het gelijke spel was het minimale wat we van­daag verdiend hadden”, oordeelde Kivuvu.

De kersverse international van An­gola speelde zelf na rust ook zoals hij moet. Bijsturend, een rustpunt op het middenveld, handig in de korte combinaties. Wanneer het spel het toeliet, bemoeide Kivuvu zich ook nog met de aanval. Met­een na de hervatting was hij twee­maal dicht bij met een schot, maar beide pogingen waren zonder suc­ces. Dat hij de laatste weken, mede ook vanwege de blessure van Lasse Schöne, vaker aan spelen toekomt, deed hem goed. „Ik ben blij weer te spelen. Je komt toch frisser op de club wanneer je ook voetbalt”, sprak Kivuvu na zijn zesde compe­titieoptreden dit seizoen. En na een paar invalbeurten als rechtsbuiten staat hij nu ook weer op zijn vertrouwde positie op het middenveld. „Dat is inderdaad fijn, maar maakt me niet veel uit hoor. Waar ik van waarde kan zijn, daar zet de trainer me maar neer. Desnoods ga ik keepen.” Hij durfde nog net niet te zeggen in de spits. Kivuvu wist: daarvoor moet hij op de training nog even aan z’n aanname werken.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.