Koenders: ‘Geluk van koploper bleek vandaag opnieuw’

Voor Milano Koenders was het duel tussen NEC en AZ extra speciaal. De 21-jarige verdediger staat onder contract bij de koploper in de Eredivisie, maar speelt sinds eind januari op huurbasis in Nijmegen. "Natuurlijk was dit speciaal. In zo’n duel wil je altijd extra je best doen."

De centrale verdediger was tevreden over zijn prestatie, maar niet over het resultaat van het duel dat in een 0-1 overwinning voor AZ eindigde. "We hebben eigenlijk nauwelijks iets weggegeven en stonden achterin goed. Maar we hebben zelf moeite met scoren, want we creëerden voldoende kansen. Al zat het geluk ook niet mee. Die factor zie je dan wel bij een koploper, die in zo’n duel wel scoort," tegenover ELF Voetbal.

Over het doelpunt van Kew Jaliens wilde Koenders geen schuldige aanwijzen. "Dat lijkt me niet fair. De corner wordt weggekopt, waarna wij met zijn allen aansluiten. Daarna wordt de bal opnieuw ingebracht en wordt er gescoord. Dat was jammer. Maar ons optreden geeft ook vertrouwen. Als we deze vorm de komende wedstrijden weten vast te houden, gaan we zeker nog veel punten halen."

Na afloop sprak hij nog even met Mounir El Hamdaoui. "Mounir is een goede vriend van me. We hebben nog steeds vaak contact. Natuurlijk is het mooi als AZ kampioen wordt, maar nu draag ik het shirt van NEC. Ik kijk op dit moment alleen naar onze prestatie."

Bron: ELF Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.