KV Mechelen-NEC afgelast

I.v.m. de rellen afgelopen zaterdag in Groesbeek is besloten de wedstrijd KV Mechelen – NEC niet door te laten gaan. Beide clubs hebben dat maandagochtend gezamenlijk besloten. Deze wedstrijd zou plaats vinden op de fandag van KV Mechelen.

De afgelasting is een direct gevolg van deze ernstige ongeregeldheden die zich afgelopen zaterdagavond voordeden kort voor aanvang van de oefenwedstrijd NEC-Germinal Beerschot op sportpark Nijerf in Groesbeek.

Tachtig supporters van de Belgische club raakten eerst slaags met elkaar en vervolgens kregen ze het met ander aanwezig publiek aan de stok. De wedstrijd werd daarop afgelast. Onderstaande stuk komt van de site van onze club.

Zowel zondag 19 juli als vandaag, maandag 20 juli heeft overleg plaatsgevonden met alle betrokken partijen aangaande het oefenduel van NEC tegen KV Mechelen op de fandag van KV Mechelen. Deze wedstrijd zou zaterdag 25 juli as. plaatsvinden, maar is afgelast naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen zaterdag. Een vervangend oefenduel rond dezelfde datum zal, zo snel als dit bekend is, gepubliceerd worden via deze website. Inmiddels is, met behulp van diverse beelden uit zowel België als Nederland, het onderzoek naar de daders in volle gang. Mocht u nog in het bezit zijn van bewegende beelden of fotomateriaal, dan kan dit het onderzoek zeker bespoedigen. U kunt de beelden mailen naar info@nec-nijmegen.nl. Ter bescherming van uw privacy zal de bron van de beelden in geen geval worden prijsgegeven.

Uit de vele ontvangen reacties, zowel van supporters als NEC functionarissen blijkt eens te meer hoe groot de impact van de ongeregeldheden is. Als organisator van de wedstrijd steekt NEC de verantwoordelijkheid hiervoor zeker niet onder stoelen of banken. Zoveel als mogelijk zullen supporters die zaterdag aanwezig zijn geweest persoonlijk worden benaderd en hulp aangeboden krijgen waar gewenst. Iedereen die er behoefte aan heeft om contact met NEC op te nemen is van harte welkom om dit te doen! NEC hoopt van ganser harte dat fans, ondanks de ervaringen van afgelopen zaterdag, binnenkort weer met een positief gevoel de (oefen)wedstrijden van NEC zullen bezoeken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.