Leerzaam dagje voor Jong NEC in Pijnacker

Twee jaar geleden schreef Jong NEC het jaarlijkse Wout van Overdam-toernooi op zijn naam. Bij de vierde editie, za­terdag in Pijnacker, bleef het team van coach Wim Rip ver verwij­derd van ‘goud’. De winst ging naar de beloften van Manchester United, die in de finale Jong FC Groningen met 1-0 de baas bleven. Rip was nochtans met een sterke selectie naar Zuid-Holland afge­reisd. Zelfs John Goossens en Rut­ger Worm, die vrijdagavond alle­bei nog een invalbeurt hadden af­gewerkt tegen sc Heerenveen, maakten deel uit van de groep. Goossens, quasi geërgerd: Of ik nog gefeest heb? We moesten van­ochtend op kwart over zes op het stadion zijn. Ook profvoetballers moeten soms hard werken, hoor.”

Jong NEC opende het toernooi te­gen Sparta en liep meteen al lichte averij op. Ondanks een paar aardi­ge kansen bleef het 0-0. Maar een echte tik incasseerde de Nijmeegse ploeg tegen Jong Vitesse. Hoewel NEC het duel dicteerde, gingen de Arnhemmers met de punten aan de haal. Pal voor tijd haalde Gio­vanni Gravenbeek verwoestend uit: 0- 1. zie je maar weer dat je tot aan het laatste fluitsignaal druk moet blijven zetten”, vond Rip.

In het derde duel nam NEC het op tegen Manchester United. Het werd de enige wedstrijd die het team van coach Ole Gunnar Sols­kjaer niet zouden winnen. De Nij­meegse equipe kwam al vroeg aan de leiding door een fraaie treffer van Joël Tshibamba, maar met een rake kopstoot voorkwam Uni­ted- speler Evans een stunt: 1- 1.

NEC was daarmee definitief uit de race. In de laatste wedstrijd tegen de amateurs van BVCB waren de Nijmegenaren eindelijk op schot. Dankzij goals van Goossens, Gode­rie, Ten Voorde, Carmelia, Grot en Worm werd het 6-0.

„Een nuttig toernooi”, concludeer­de Wim Rip. „ Ook de jongens uit de eerste selectie hebben serieus meegedaan. En voor de anderen is het leerzaam om tegen zulke ster­ke ploegen te voetballen. Manches­ter United stak er bovenuit. Die gasten leggen zo veel individuele klasse en gedrevenheid aan de dag. En toch hebben wij er niet van ver­loren. Hun coach Solskjaer zei zelfs dat wij de beste ploeg waren die hij op het toernooi was tegen­gekomen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.