Liefde brengt HSV en NEC samen

Hij is in hart en nieren HSV-fan, zij NEC’er. Ze volgen samen het duel.

Wij gaan winnen, luidt het oordeel van HSV- supporter Eric Sluijtman. Hij is Nijmegenaar in hart en nieren, maar kent wei­nig sympathie voor NEC. De ploeg uit Hamburg, HSV, is zijn club. „Ik voel geen extra spanning voor deze twee UEFA Cup-wed­strijden.” Zijn vrouw Bianca deelt niet mee in zijn enthousiasme voor de Duit­se club. Zij is ‘gewoon’ voor NEC. „Niemand in mijn omgeving snapt er iets van dat hij voor HSV is. Ik moet ze dat altijd uitleggen.”

Vroeger, toen Eric nog een jonge­tje van 8 was, speelde hij bij Kol­ping. Daar speelden ze in blauw-wit tenue. En dat zijn ook de clubkleuren van HSV. „Het werd nog gekker toen ze in 1983 de Europa Cup 1 en de Duitse com­petitie wonnen.” Tegenwoordig kijkt hij als hij thuis komt, meteen op teletekst naar de stand van HSV. „En op zaterdagavond Die Sportschau natuurlijk.”

Hij heeft nog maar één wedstrijd van die Rothosen gezien. „ Maar als de wedstrijd in Nijmegen wordt gespeeld, ben ik er zeker bij.” Hij probeert ook in Hamburg in het stadion te zitten. „Tussen de HSV- supporters.” Zonder zijn vrouw; zij zit met de kinderen in het nabij gelegen Center Parcs op de bank naar het duel te kijken. „We maken er meteen een uitje van.”

Ze zijn al eerder in Hamburg ge­weest. „Ik gaf hem als verjaardags­cadeau vorig jaar een tripje naar Hamburg. Daar hebben we het sta­dion, het museum, een training en een voetbalwedstrijd bezocht”, ver­telt Bianca. Tijdens het bezoek in de AOL-Arena stonden ze enkele meters van de grasmat. „ Je mocht er eigenlijk niet op”, vertelt Eric. „Maar dit was dé kans. Ik rende dus de mat op. Er kwam meteen iemand achter me aan hollen. Geeft niks, maar ik ben wel op de grasmat van HSV geweest!”

De uitkomst van de loting kwam als een geschenk uit de hemel voor de twee. „We zaten op de bank toen de loting bekend werd gemaakt”, zegt Eric. „We zeiden te­gen elkaar ‘dit zal toch niet?’ en toen kwam HSV eruit.” Bianca: „Dolblij natuurlijk. We bel­den direct wat mensen op om het nieuws te vertellen.” De uitkomst staat al vast volgens Eric. „Het zijn twee reguliere wed­strijden voor ons. HSV ligt niet wakker van NEC.” Bianca heeft haar twijfels. „Nee, ik denk dat NEC zeker een kans maakt om door te gaan. Maar we zullen de UEFA Cup denk ik niet winnen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.