Lodeweges heeft geen reden om zijn team te wijzigen

NEC krijgt bij zijn eer­ste thuiswedstrijd van dit seizoen (vanavond om 18.00 uur) een lasti­ge klant op bezoek. Al loopt het bij Heerenveen nog niet op rolle­tjes. Na het pak slaag tegen AZ in de Johan Cruijff- schaal (5- 1) beet de Friese ploeg vorige week bij de start van de competitie de tanden stuk op Roda JC (0-0).

Ondanks de 2- 0 nederlaag heeft NEC- trainer Dwight Lodeweges een goed gevoel overgehouden aan de seizoensopening tegen Feye­noord. „Wat mij het meest deugd deed, was het feit dat we niet weg­gekropen zijn, dat wij het initiatief pakten. Ik besef dat het altijd om de punten gaat. Maar als je succes wil boeken, moet de speelwijze wel kloppen. Dat was bij Feye­noord over een groot deel van de wedstrijd het geval. Ik heb dus geen enkele reden om het team te veranderen.”

Lodeweges heeft zich naar eigen zeggen de laatste dagen niet al te druk gemaakt om de affaire-Saïdi. „Dat is een kwestie tussen de spe­ler en de club”, aldus de coach. Toch noopte het gedrag van de muitende aanvaller hem deze week wel een kijkje te gaan ne­men bij een oefenduel tussen Jong Feyenoord en Jong Sparta. Lodewe­ges bekeek met name de verrich­tingen van de vleugelaanvallers An­dwele Slory en Tim Vincken. „ Als het met Saïdi niet goedkomt, zul­len we toch iets achter de hand moeten hebben. Het is gewoon een kwestie van je huiswerk op or­de hebben.”

Op de afsluitende training ontbrak gisterochtend Lorenzo Davids. „Een voorzorgsmaatregel”, aldus Lodeweges. „ De medische staf gaf aan dat hij een klein probleempje in de knie heeft. Maar als hij deze training zou laten lopen, kan hij te­gen Heerenveen gewoon spelen.”

Dat geldt zeker niet voor Joey Brock. Bij de jonge vleugelverdedi­ger, net terug van een kruisband­blessure, is gisteren een kramme­tje uit de knie operatief verwij­derd. Naar verwachting in de Arn­hemmer een week of drie, vier uit de roulatie.

Bij Heerenveen staat de pas aange­trokken doelman Martin Lejsal vanavond voor het eerst onder de lat. De 26- jarige Tsjech neemt de plaats in van Brian Vandenbus­sche die last heeeft van een rug­blessure. 

Opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El- Akchaoui; Radomski, Schöne, Davids; Fejzullahu, Vleminckx, El Kabir.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.