Lodeweges stapt per direct op

Trainer Dwight Lodeweges is met onmiddellijke ingang opgestapt. Lodeweges was bezig aan zijn eerste seizoen bij NEC.

 

Maandag bracht hij de directie op de hoogte en deelde dinsdagochtend het nieuws mee aan de spelersgroep. "Ik heb niet het gevoel de trainer te zijn die NEC op dit moment nodig heeft. Het lukt mij niet om een wending te geven aan de huidige situatie en ik heb er geen vertrouwen in dat ik dat op korte termijn kan veranderen. De directie heeft mij gevraagd dit voornemen te heroverwegen. Dat heb ik gedaan, maar ik ben bij mijn besluit gebleven", aldus Lodeweges op de officiële site.

 

"Ik hoop dat de spelers en staf mijn besluit willen respecteren. Ik verwijt de club, de spelers en de staf niets, wens NEC veel succes en realiseer me dat de club hiermee in een moeilijke positie wordt gebracht, midden in de competitie en vlak voor de bekerwedstrijd tegen Excelsior."

Algemeen Directeur Jacco Swart reageert als volgt: “Wij waren natuurlijk zeer verrast toen Dwight met deze mededeling kwam. Hij heeft ons oprecht verteld over zijn redenen om te willen stoppen. Natuurlijk hebben wij hem gevraagd hier nog eens goed over na te denken omdat er voor ons geen aanleiding was om uit elkaar te gaan. Nadat hij dit gedaan heeft, hebben wij besloten in te gaan op zijn herhaalde verzoek om de arbeidsovereenkomst per direct te ontbinden. Wij zijn teleurgesteld dat hij vertrekt, maar respecteren zijn besluit en oprechtheid in deze.”

NEC bekijkt de komende dagen hoe het verder moet met de situatie. Voorlopig zullen beloftentrainer Wim Rip en keeperstrainer Wilfried Brookhuis de trainingen en coaching op zich nemen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.