Lodeweges tekent voor twee jaar bij NEC

Dwight Lodeweges tekent een contract voor twee seizoenen bij NEC. De huidige interim-trainer van PSV kwam donderdag tot een mondeling akkoord met NEC.

Dat meldt de geboren Canadees tegenover Sportweek. "NEC is gewoon een mooie, normale, rustige club. Dat zie ik helemaal goed komen. Ik weet dat er hoge verwachtingen zijn, maar de doelstelling zal heus niet zijn om derde of vierde te worden. Meestrijden om Europees voetbal is alleen maar reëel voor een ploeg die nu negende staat."

Tegenover PSV Media meldt Lodeweges: "Witte rook ja. Eind deze week, begin volgende week gaan we tekenen. De handen zijn er al op geschud", aldus de interim-coach van PSV. "Als alles papier staat en dat is netjes nagekeken, gaan we tekenen. We zijn het overal over eens en hebben een mondeling akkoord", zei Lodeweges vandaag na afloop van de training tegenover PSV TV. Hij had het aanbod van N.E.C. enkele dagen in beraad om alles op een rijtje te zetten. "Ik sta er helemaal achter. Het is een mooie club met plezierige, kundige mensen. Een warm nest ook, dat spreekt mij aan. Bij N.E.C. werkt ook iedereen op één complex en dat vind ik prettig", zei Lodeweges, die de komende twee seizoenen aan de slag gaat in Nijmegen.

"Eind deze week, begin volgende week zullen we het ondertekenen." De gedachte dat N.E.C. op 3 mei nog naar Eindhoven komt voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, schoot eenmaal door zijn hoofd. "Maar dat heeft uiteraard geen invloed. Ik moet mijn job afmaken, we strijden met PSV voor Europees voetbal. Dat is het enige dat nu telt."

Op de officiele website laat Dwight Lodeweges weten dat  hij natuurlijk blij met zijn aanstelling bij NEC: "NEC is een club volop in ontwikkeling die het de afgelopen seizoenen uitstekend hebben gedaan kijkend naar de mogelijkheden. De ambities van de club zijn denk ik reëel. NEC wil voetballen in het linkerrijtje van de Eredivisie. De organisatie is professioneel en ik zie het als een uitdaging om dit verder uit te bouwen samen met mijn staf en spelers. Ik heb een goed gevoel bij NEC en bij de mensen die er werken".

Ook Technisch directeur Carlos Aalbers is bijzonder tevreden met Lodeweges: "We hebben aan de keuze voor een nieuwe trainer veel tijd en aandacht besteed. Vanaf het begin heeft Dwight bij de kandidaten gestaan waarvan wij dachten dat ze goed bij NEC zouden kunnen passen. Tijdens de verschillende gesprekken die we met Lodeweges hebben gevoerd dat gevoel alleen maar sterker geworden. Dwight is in onze ogen zeer geschikt om de komende seizoenen verder vorm te geven aan de sportieve ambities die we als club hebben en past zeker ook als persoon goed bij NEC"

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.