Lodeweges ziet NEC weinig kansen creëren

Coach begroet twee Slowaakse proefspelers op trainingskamp.

Die uitslag, ach daar til­de Dwight Lodeweges niet zo aan. De nieuwe trainer van NEC debu­teerde zaterdag met een schamele 1-0 overwinning op het vlaggen­schip van de amateurtak, maar was teleurgesteld over het geringe aantal kansen dat zijn ploeg creëer­de. Vooral in de tweede helft, toen de profs een vers elftal de wei in konden sturen, terwijl bij de tegen­stander coach Fabian Krebbers een beroep moest doen op twee jon­gens van zestien jaar, gebeurde er bijna niets meer.

„Hadden we iets te weinig drei­ging door de lengte as. Dat krijg je als je niet goed staat”, wist Lode­weges, die ook had kunnen zeg­gen dat de beleving ver te zoeken was. Over de eerste helft was de coach meer tevreden. ,,Toen scoor­den we. Raakten we paal en lat, maar vond ik nog steeds dat we niet voldoende kansen kregen.”

Maar kom, zag je hem denken, we zijn net begonnen. De speelwijze, loopacties, zijn ideeën over voet­bal. Het moet er allemaal nog inge­slepen worden. En al teveel ge­wicht wil hij er ook niet aan han­gen. „We hebben heel veel gespro­ken. Tijdens de training. Erna. Maar niks is zwart-wit. Het gaat om details. Om nuances. De we­reld gaat niet op z’n kop. Ook ko­mend seizoen spelen we 4-3-3. Dat deed NEC vorig jaar al. Net zo goed als ze soms een middenveld hadden met de punt naar achte­ren. En dan weer met de punt naar voren.”

Vandaag vertrekt Lodeweges met zijn selectie naar Doorwerth voor een trainingskamp van een week. Twee seizoenen geleden begon daar de victorie, toen NEC zich na een dramatische eerste seizoens­helft ook terugtrok in Doorwerth om vervolgens in 2008, na een on­gekende ongeslagen reeks, Euro­pees voetbal te halen.

De coach zal dit kamp benutten om twee Slowaakse voetballers te testen. Gisteren kwamen Boris Go­dal ( 22) en Roman Gergel ( 21) aan in Nijmegen. De eerste is een ver­dediger, de tweede een aanvallen­de middenvelder. Beiden spelen bij AS Trencin, de club waar oud-Ajacied Tscheu La Ling sinds 2007 de eigenaar van is. „Ik heb goede berichten van die jongens gehoord. Ik ben benieuwd”, zei Lo­deweges

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.