Mario Been zegt bijbaan op

Mario Been stopt volgend seizoen als analyticus bij Eredivisie Live. De huidige trainer van NEC vindt zijn nieuwe job bij Feyenoord niet te combineren met zijn bijbaan als voetbalexpert in de Hilversumse studio. Feyenoord is blij, de voetbalzender teleurgesteld.

GA_googleFillSlot(“spitsnieuws_in_artikel”);

"Als trainer is het sowieso lastig om iets te zeggen over andere clubs of over spelers van andere clubs", legt Been uit."Zodra ik bij Feyenoord onder contract sta, is het nog een moeilijker verhaal. Dan ligt het natuurlijk heel gevoelig als ik dingen over Ajax ga zeggen."

Analyticus

Toen Been met Feyenoord aan de onderhandelingen over zijn contract begon, had zijn nieuwe werkgever het verzoek om als analyticus te stoppen al klaarliggen. "Maar Mario liet zelf al weten er niet mee door te gaan", aldus financieel directeur Onno Jacobs, via een woordvoerder.

Ontzettend jammer

Been zal zijn bijbaan missen."Ik vind het ontzettend jammer dat ik niet meer in de studio mijn commentaar zal leveren. Aan de andere kant: ik blijf al die wedstrijden natuurlijk gewoon kijken, maar dan thuis. Bovendien blijf ik voor SBS 6 wel de wedstrijden van het Nederlands elftal analyseren. Oranje en Feyenoord bijten elkaar niet. Hoe ze bij Eredivisie Live hebben gereageerd? Die vinden het zeer spijtig. Blijkbaar vinden ze dat ik het goed doe."

Presentator Humberto Tan wist gisteravond echter nog van niets. "Zei hij dat? Oh, dat zou ik echt heel erg jammer vinden. Net als onze andere analytici Jan van Halst en Pierre van Hooijdonk is Mario een goede aanvulling op onze uitzendingen."

Bron: Spits

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.