Mooie opstekers NEC

NEC reist begin ja­nuari met genoegen af voor het trainingskamp in Estepona. De laatste dag voor de winterstop le­verde een paar mooie opstekers op voor de Nijmegenaren. De dag be­gon al met goed nieuws over de schorsing van Björn Vleminckx en eindigde met een knappe bekerze­ge bij FC Groningen: 0-2. Tussen­door maakte Bas Sibum ook nog zijn rentree en had jongeling Bram Nuytinck een aardig debuut.

NEC heeft onder trainer Wiljan Vloet in een paar weken tijd een prima basis gelegd voor een zorge­loze tweede seizoenshelft. Straks in de zon van Zuid-Spanje kan Vloet zijn ideeën nog eens rustig uitleggen en het spel, wat vooral in aanvallend opzicht sinds zijn aantreden al heel aardig was, ver­der verfijnen.

NEC hervat de competitie straks met de vorige week afgelaste thuis­wedstrijd tegen Vitesse. Clubtop­scorer Vleminckx kan dat duel ge­woon meedoen, zoals hij gister­avond in Groningen ook al van de partij was. NEC was succesvol voor de commissie van beroep van de KNVB, die de schorsing van de Belg met een duel verminderde.

Vleminckx bewees in de achtste fi­nales van de KNVB-beker nog maar eens dat hij is uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Zijn assist op Erton Fejzullahu in blessuretijd was klasse, de Zweed rondde keu­rig af voor 0-2 en schoot NEC daar­mee voor het tweede jaar in succes­sie naar de kwartfinales van het be­kertoernooi.

NEC was na ruim een uur op voor­sprong gekomen, John Goossens knalde een vrije trap dwars door het midden achter Luciano. „Daar­na was het alle zeilen bijzetten”, had Vloet gezien. „Het verdiende niet de schoonheidsprijs, maar we hebben weer eens de smaak van de overwinning geproefd. En dat is hartstikke belangrijk. Winst is wat bepalend is voor succes in het vervolg.” Hij had zich geërgerd over het ver­loop van de eerste helft. „We mochten god op de blote knieën bedanken dat het in de rust nog 0-0 was”, vond Vloet. „We deden niet wat we moesten doen.”

De NEC-trainer was zeer content over de invalbeurt van Sibum, na ruim zeven maanden blessureleed. En hij had genoten van het de­buut van verdediger Nuytinck, die in het veld kwam voor Patrick Pot­huizen. Dat Gábor Babos kort na de goal van Goossens nog drie klassered­dingen moest maken, was Vloet ze­ker niet vergeten. Zijn werk is nog lang niet klaar. Maar de beker­winst is het zetje dat zijn elftal no­dig had om straks in Estepona het fundament te leggen voor structu­reel succes.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.