NAC Breda doet goede zaken met uitzege bij NEC

Met een overwinning op NEC heeft NAC Breda een grote stap gezet richting de play-offs voor Europees voetbal. Anthony Lurling maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt: 2-3. NEC was een concurrent voor de negende plaats op de ranglijst. De club van Mario Been kan zich min of meer als uitgeschakeld beschouwen voor de play-offs.

NEC – NAC was het eerste half uur niets aan. Beide ploegen speelden te traag en te slordig. Een treffer van NEC-spits Tim Janssen werd in de 17e minuut terecht afgekeurd vanwege buitenspel. De thuisclub drong het meeste aan. In de 34e minuut kopte Saidi Ntibazonkiza een voorzet van Janssen hard in. Jelle ten Rouwelaar redde met een reflex.

In de 45e minuut nam NEC toch de leiding. Lasse Schöne schoof de bal binnen na een combinatie tussen Dennis Rommedahl en Janssen. De voorsprong was verdiend. Lang duurde de vreugde niet. In de blessuretijd van de eerste helft nam Martijn Reuser een vrije trap, die door Kees Kwakman vervolgens in de kruising werd gekopt (1-1).

Toen Nourdin Boukhari twee minuten na rust 1-2 inknalde na een hoogstandje van Lurling ontwikkelde zich een aantrekkelijke tweede helft. NEC, dat sinds 22 februari niet meer heeft gewonnen, ging bij het honderdste competitieduel van Been in de Nijmeegse dugout vol voor de winst. NAC kwam te wankelen. De gelijkmaker van uitblinker Schöne was meer dan verdiend.

In de 66e minuut had Bas Sibum zijn ploeg NEC zelfs op voorsprong kunnen brengen. Van dichtbij schoot hij tegen Ten Rouwelaar op en de rebound werkte hij over. Dat bleek uiteindelijk een dure misser van de zwoegende middenvelder. Kansen kwamen er nauwelijks meer, want NAC verdedigde en stelde zich tevreden met een gelijkspel, zeker na vier nederlagen op rij.

Waar NEC de winst verdiende, ging NAC er uiteindelijk nog mee vandoor. De extra tijd, bijgeteld voor tijdrekken van NAC, leverde zowaar de volle winst op. Invaller Michiel Kramer veroverde de bal en schoof die naar de vrijstaande Lurling, die niet kon missen: 2-3. Verdiend of niet, de punten tellen richting Europa.

Bron: FC Update