Nalbantoglu: ‘Ik wil dolgraag van NEC winnen’

"Het is zeker apart." Muslu Nalbantoglu neemt de woorden direct in de mond als de wedstrijd van komende zaterdag ter sprake komt. De 25-jarige vleugelverdediger maakte de afgelopen vier seizoenen deel uit van de eerste selectie van NEC en speelde 107 duels voor de Nijmegenaren in de Eredivisie. Over twee dagen neemt hij het met De Graafschap juist op tegen voormalige werkgever. "Ik wil uiteraard dolgraag winnen van NEC."

"We hebben de punten immers hard nodig", vervolgt Nalbantoglu tegenover ELF Voetbal. "Maar het is natuurlijk apart. Ik heb nog steeds veel contact met Youssef El-Akchaoui. Minstens één keer in de week bellen we elkaar en mijn schoonouders wonen toevallig ook schuin tegenover hem. Ik ben dit seizoen ook de thuisduels komen kijken tegen Tottenham Hotspur, Udinese en ADO Den Haag. Ik vind het nog steeds een mooie club. Ze zitten nu enigszins in een negatieve spiraal. Maar als je ziet dat ze al 40 tot 50 wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen, is dat begrijpelijk."

Heeft de trainer hem reeds benaderd over informatie? "Ik kan uiteraard vertellen hoe ze spelen, maar Lasse Schöne zal dat aan hun kant ook kunnen doen. Maar we moeten naar onze eigen kwaliteiten kijken en het laten zien." Na de 2-0 zege op sc Heerenveen pakte De Graafschap afgelopen zondag een punt tegen Vitesse. "Ik kreeg al sms’jes dat we niet veel waren opgeschoten met het punt, omdat FC Volendam won. Maar ik vind juist dat we de rest nog beter in zicht hebben gekregen. ADO Den Haag en Roda JC zijn wat teruggevallen. De komende vijf duels moeten we er vol gaan. Dan heb ik alle vertrouwen dat het goed komt. Wie weet kunnen we ons nog rechtstreeks handhaven."

Afgelopen zomer verliet Nalbantoglu NEC om een driejarig contract te tekenen bij Kayserispor. Het Turkse avontuur liep al snel op een teleurstelling uit. "Ik had al snel door dat ik nauwelijks een kans zou krijgen. Er was even sprake van dat NEC me zou terughalen, maar dat werd uiteindelijk niet concreet."

Nalbantoglu vertelt dat er wel interesse van een club uit de Belgische Tweede Klasse en twee andere Turkse clubs was. "Eén uit de hoogste divisie, de ander uit de eerste divisie. Maar met Turkije had ik het wel even gehad. Toen later De Graafschap kwam, was mijn keuze niet meer moeilijk. Leen Looyen (nieuwe directeur Voetbalzaken, red.) gaf me de kans om een contract af te dwingen. Gelukkig had ik de voorgaande twee maanden mijn conditie voor mezelf goed op peil gehouden."

Aanvankelijk ging het om een contract voor na de zomer. "Maar ik ben blij dat het toch per direct inging. Ik had er niet aan moeten denken om opnieuw een halfjaar toe te moeten kijken." Zijn contract in Doetinchem loopt nog tot medio 2010. "Er zit geen clausule in, mochten we toch degraderen. Maar daar wil ik me ook helemaal niet mee bezig houden. We treffen na NEC nog vier andere ploegen. We moeten er elk duel vol voor gaan. Ik ben vol vertrouwen."

Bron: ELF Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.