NEC A1 moet overleven tegen Argon en Roda JC

Ploeg van Arno Arts vecht volgende week tegen degradatie.

Roda JC en Argon vor­men de laatste hobbels die door NEC A1 genomen moeten worden om in de eredivisie te blijven. De winnaars van de play-offs in de eerste divisie spelen zaterdag in Mijdrecht tegen elkaar. NEC A1 speelt dan 27 mei tegen de verlie­zer. Wordt dat Roda, moeten de Nijmegenaren naar Kerkrade. In het andere geval komt Argon vol­gende week woensdag naar De Eendracht. De laatste wedstrijd staat voor 30 mei op de rol.

„Ik weet niet veel van beide teams. Zaterdag ga ik naar Mijdrecht. Teun Jacobs, een trainer uit de voetbalschool, gaat mee. We moe­ten tenslotte twee ploegen in de gaten houden”, zegt Arno Arts (49), die met zijn elftal de laatste competitiewedstrijd op 2 mei speelde. „We liggen bijna een maand stil. Dat is een nadeel verge­leken met Argon en Roda JC die de afgelopen weken play-offs kon­den spelen. We hebben uiteraard doorgetraind, partijen van elf te­gen elf gespeeld met jongens van Jong NEC erbij en afgelopen zater­dag geoefend tegen FC Den Bosch A1. 1-0 gewonnen. Maar het was een matige partij.”

Arts vindt nog steeds dat het zo ver niet had hoeven komen. „ Als je kijkt tegen wie wij de punten pakken: Ajax, Feyenoord, Heeren­veen, FC Twente. Topploegen die willen voetballen. Dat kunnen wij ook. Teams als FC Groningen die enorm fysiek spelen. Daar hebben we het juist moeilijk tegen. En dan heb je nog te maken met de druk als het spannend wordt. Dat is moeilijk te coachen. Daar moet je mee leren omgaan als je op het hoogste niveau wilt voetballen.”

En dat laatste blijft toch het doel van de A1. „Uiteindelijk wil je dat je er zoveel mogelijk jongens tus­sen die vier lichtmasten gaan spe­len. Daar gaat het toch om. En mochten we onverhoopt toch de­graderen, dan verdien je het ook niet. Argon en Roda. Dat is eerste divisie. We zijn het aan onze stand verplicht om te winnen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.