NEC blijft Kasimpasa in leuk last-minute-duel de baas

De voorbereiding op het nieuwe seizoen kende de afge­lopen dagen de nodige haperingen. Maar NEC is bezig de achterstand in snel tempo weg te werken. Gis­termiddag speelde de ploeg van Dwight Lodeweges op De Een­dracht een zeer nuttige oefenwed­strijd tegen het Turkse Kasimpasa ( 2- 0 winst), zaterdag ( 14.30 uur) spelen de Nijmegenaren op dezelf­de locatie tegen Telstar.

Lodweges was na afloop erg con­tent met de verrichtingen van zijn 22 spelers. In de eerste helft stelde hij exact dezelfde elf op als een dag eerder tegen FC Dordrecht. „Die hebben dus een hele wedstrijd met een extreem lange rust gespeeld”, grinnikte de NEC-trainer. „Ik zag een hoop dingen goed gaan die te­gen Dordrecht nog misliepen. Al vind ik dat de bal nóg sneller naar voren moet worden gespeeld.” Na de pauze verschenen elf anderen ten tonele, ook die hielden zich pri­ma staande.

Om veiligheidsredenen had NEC aan het ‘last-minute-duel’ tegen Ka­simpasa vooraf zo weinig mogelijk ruchtbaarheid gegeven. Toch wa­ren enkele tientallen aanhangers getuige van het aantrekkelijke oe­fenpotje tegen de Turkse promo­vendus, met eenmalig Oranje-inter­national Ugur Yildirim als bekend­ste speler.

De ‘eerste keus’ van NEC had zijn handen vol aan de felle Turken, maar sloot de eerste helft toch met een voorsprong af. Yousself El-Ak­chaoui bekroonde een mooie loop­actie af met een lage voorzet. Jhon van Beukering liet de bal slim lo­pen voor Lasse Schöne die knap raakschoot: 1-0.

Ook de ‘tweede garnituur’ sloot zijn helft winnend af. Nu was het Dominique Kivuvu die op het goe­de moment diep ging. Doelman Tolga wist zijn inzet nog te keren, maar had geen antwoord op de re­bound van Rutger Worm: 2-0.

Opstelling eerste helft: Babos; Wellen­berg, Van Eijden, Zomer, El- Akchaoui; Radomski, Schöne, Davids; Ntibazonki­za, Van Beukering, El Kabir.

Tweede helft: Baart; Burgzorg, Pothui­zen, Nuytinck, Brock; Kivuvu, Worm, Goossens; Weiser, Vleminckx, Ten Voorde.