NEC blijft welkom op veld van De Treffers

 Volgens het bestuur van voetbalclub De Treffers blijft NEC welkom in Groesbeek, on­danks de problemen met fans van Germinal Beerschot die zaterdag sportpark Zuid terroriseerden.

„Dit was een incident”, zegt Bert Janssen, voorzitter van De Treffers. „We zijn vaker gastheer voor NEC geweest. Er waren nooit proble­men. Ja, tien jaar terug in de wed­strijd tegen 1.FC Köln, maar dat was minder ernstig dan zaterdag. Het is gebruikelijk dat profclubs uit­wijken naar amateurvelden in de voorbereiding op het seizoen. Leuk voor de kinderen. Op een kleine ac­commodatie is het nu eenmaal makkelijker een handtekening van een speler te krijgen dan in het sta­dion. Daarom blijven we hier dit soort profwedstrijden houden. Be­langrijk is dat het toch nog goed is opgelost en de toeschouwers netjes hun geld hebben teruggekregen.”

„We zijn de schade aan reclamebor­den, tribune en dug- out nog aan het bekijken. En gaan daarna met NEC en Beerschot om de tafel zit­ten. We hebben vooraf al de garan­tie gehad dat we mogelijke schade vergoed zouden krijgen.” Bijna vijftig vrijwilligers van De Treffers zijn in de week vooraf be­zig geweest voor de, uiteindelijk af­gelaste, wedstrijd.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.