NEC blijft zeker in de Goffert!

Goed nieuws vandaag in de Gelderlander:

Voetbalclub NEC blijft in de toekomst zeker in het Gof­fertstadion spelen. De club mag daar ook een tweede tribunering bouwen. Dat heeft een vrijwel una­nieme raad gisteren uitgesproken. Alleen het raadslid Jo Janssen wil de eredivisieclub verplaatsen.

De besluitvorming over de tweede ring volgt overigens eind dit jaar, begin 2010. Dan neemt de raad ook een voorlopig besluit over de plek van de nieuwe topsporthallen voor de Nijmeegse zaalsportclubs met de daaraan gekoppelde medi­sche en onderwijsvoorzieningen van het CWZ, Radboud, Maartens­kliniek en de hogeschool.

Gisteren gaf de raad aan wethou­der Depla opdracht drie opties voor dit Huis van de Topsport en Innovatiepark uit te zoeken. Alles bij de Goffert, of de bouw van top­sporthallen met de medische en onderwijsclusters op de plek van de Jan Massinkhal of Jonkerbos­plein. De derde optie is de vesti­ging van het Huis van de Topsport op de DSB-locatie langs de Nieu­we Dukenburgseweg. En in dat laatste geval eventueel met alle trai­ningsfaciliteiten voor NEC.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.