NEC heeft nieuwe rechtsback: Burgzorg

Surinaamse verdediger vliegt het hele veld over in duel met Sparta.

Voor de wedstrijd te­gen Sparta had Mario Been in de kleedkamer Mitchel Burgzorg (21) nog een laatste advies meegege­ven. „ De trainer zei tegen me dat ik mijn eigen spel moest spelen”, zei de jonge rechtsback. Hij was prompt het hele veld overgevlo­gen. „Want zo speel ik altijd”, grijnsde de Surinamer.

Maar na 25 minuten had Been zijn verdediger tot de orde geroepen. „Ik moest rustiger spelen. Meer mijn man in de gaten houden. Want Sparta kwam teveel aan de bal.” Uiteraard had hij de opdracht uitgevoerd. „Want ik voelde het wel. Al die rushes. Maar ik kon ge­woon niet anders. Ik zat al zo lang op de bank. De adrenaline moest er uit. Ik vond het zo mooi om in een volle Goffert te spelen.”

Hij heft de handen. „Begrijp me goed. Ik had Dani Ferenandez voor me. Logisch dat ik op de bank zat, hoor. Een topspeler. Ik heb vooral gekeken hoe hij het doet. Vond het al hartstikke mooi dat ik er bij zat.” Nog een week. Misschien twee. Maar dan ging hij eindelijk op va­kantie. „Naar Suriname”, straalde Burgzorg. „Naar mijn vader en mijn zusje. Die heb ik sinds decem­ber niet meer gezien.” Hij keek ook uit naar het volgende seizoen. „ Als het aan mij ligt hoeft NEC geen nieuwe rechtsback te zoeken. Die hebben ze al”, zei Burgzorg. Niet eens overmoedig.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.