NEC houdt voet bij stuk in zaak Vleminckx

NEC probeert op alle mogelijke manieren spits Björn Vleminckx speelgerechtigd te krij­gen voor de derby van komende zondag tegen Vitesse. Daarom is de clubleiding opnieuw in beroep gegaan. Nu tegen de uitspraak van de tuchtcommissie die zich vorige week achter het voorstel van de aanklager schaarde en de Belgische aanvaller strafte met drie wedstrij­den, waarvan één voorwaardelijk.

Vleminckx scoorde vorige week zondag in de wedstrijd tegen kop­loper FC Twente (3-4) twee keer, maar kreeg vlak na rust de rode kaart. Scheidsrechter Kevin Blom constateerde in een duel met Twente-verdediger Douglas dat de spits nagetrapt had. „En daar zijn we het nog steeds niet mee eens”, zei technisch directeur Carlos Aal­bers gisteravond. „Björn lag op de grond en had in onze ogen de in­tentie om de bal te spelen. Daar­om gingen we in eerste instantie al niet akkoord met het voorstel van de aanklager en gaan we nu opnieuw in beroep tegen de uit­spraak van de tuchtcommissie.”

NEC kon met een nieuw beroep niet voorkomen dat Vleminckx het duel met van afgelopen vrijdag Ajax miste. Nu zet de club dus al­les op alles om de topscorer (zes doelpunten) zondag in De Goffert mee te kunnen laten doen tegen Vitesse.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.